O chudém rytíři a pišpišimech 1/7 (2014)

Dagmar Langová. Původní pohádkový seriál o putování chudého rytíře za štěstím s kouzelnou korunou a pytlem plným poťouchlých pišpišimů. Dramaturgie Zuzana Vojtíšková. Režie Jaroslav Kodeš.

Účinkuje Marcela Nohýnková.

Natočeno 2014. Premiéra 5. – 11. 1. 2015 (ČRo 2 Praha, 19:45 h.). Repríza 16. – 22. 4. 2018 (ČRo 2 Praha, 19:45 h).

Obsah: 1. O chudém rytíři a pišpišimech. – 2. O neštěstí pro štěstí. – 3. O zlatém snu. – 4. O nešťastném vojevůdci. – 5.  O líném štěstí. – 6. O nešťastném princi. – 7. O největším štěstí.

Lit.: anonym: Dagmar Langová: O chudém rytíři a pišpišimech. In web ČRo 2 Praha, leden 2015 (anotace). – Cit.: Víte, kdo je poťouchlý a zkazí každou radost? No přeci skřítci pišpišimové! Pokud jste o nich ještě neslyšeli, tak si nenechte ujít lednové vyprávění rozhlasového Hajaji.

Ten kdysi poznal rytíře Lukáše ze slavného rodu. Žil na kraji borůvkového lesa a často přemýšlel, jaké by to bylo, kdyby měl v životě štěstí. Jestli ho po různých útrapách a putování s kouzelnou korunou a pytlem plným pišpišimů našel, to se dozvíte v průběhu druhého týdne nového roku v novém pohádkovém seriálu. 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)