O smutcích 1/7 (2020)

Marka Míková. Jak se zahání smutek? To záleží na tom, odkud se vzal a jakou má barvu! Sedm příběhů o sedmi různých smutcích spisovatelky, herečky a zpěvačky o tom, jak se dají překonat těžké chvíle.  Dramaturgie Renata Venclová. Režie Apolena Novotná.

Čte Marka Míková.

Natočeno v roce 2020. Premiéra 27. 1. – 2. 2. 2020 (ČRo 2 Praha, 19:00 h). Repríza 21. – 27. 6. 2021 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.).

Obsah: 1.  Smutek šedivý (9:00) – 2. Smutek černý (8:48) – 3. Smutek průsvitný. – 4.  Smutek béžový – 5. Smutek růžový – 6. Smutek fialový – 7. Smutek hnědý.

Lit.: anonym: SERIÁL. Marka Míková: O smutcích. In web ČRo 2 Praha, 28. leden 2020 (článek). – Cit.: Sedm příběhů o sedmi různých smutcích spisovatelky, herečky a zpěvačky. V jedinečné autorské interpretaci.

Však to znáte: na člověka někdy padne nálada, že by se radši neviděl. Není snadné ji ze sebe setřást. Ale docela pomáhá vědomí, že v tom nejsme sami. Proto Marka Míková sepsala povídání o sedmi různých smutcích. Každému dala nějakou barvu. A z každého našla cestu ven!

Ať už je to Lukášův ranní šedivý smutek, Emin smutek černý a ukřivděný, průsvitný provinilý smutek Jiřky a Tomáše, Maruščin béžový smutek z protivných holek, Milanův růžový smutek, když se cítí odstrčený, Pavlíkův fialový smutek ze stesku po tátovi nebo hnědý smutek z osamění, který si vyhlídl babičku Milušku.

Poslechněte si o nich a třeba si kolem sebe taky všimnete někoho, kdo zrovna zápasí se svým smutkem a komu můžete pomoct. Sdílený smutek je totiž poloviční smutek.

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)