Český rozhlas odstartuje projekt „Karel je King!“

Karel_je_king_poster(Tisková zpráva ČRo)

K oslavám sedmistého výročí narození Karla IV. se Český rozhlas mimo jiné připojí speciálním projektem „Karel je King!“, který nabídne originální a neformální pohled na mimořádnou osobnost české a evropské historie. V pondělí 18. dubna bude spuštěn stejnojmenný multimediální web, jenž v atraktivním vizuálním provedení představí několik nových audioformátů, například rozhlasové parodie populárních televizních pořadů s vazbou na Karla IV. či taháky s pikantními a málo známými historickými fakty.

„Stanice Českého rozhlasu se budou sedmistému výročí narození Karla IV. ve svých programech intenzivně věnovat. Chtěli jsme zároveň přispět něčím originálním, co by oslovilo především mladší posluchače. Proto jsme se rozhodli podpořit kreativní projekt Karel je King! Jeho součástí je i multimediální webová prezentace, která s nadsázkou, ale současně důstojně seznámí naše publikum se zajímavými a méně známými fakty ze života Karla IV.,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Do projektu Karel je King! se zapojila řada výrazných osobností českého kulturního a mediálního světa. Jsou mezi nimi například moderátoři známých televizních pořadů Václav Moravec a Michaela Jílková, režisér a herec Miroslav Krobot nebo herci Vojtěch Dyk, Jaroslav Plesl a David Prachař, jenž se ujal role Karla IV. Vybrané pořady režíruje letošní několikanásobný držitel Českého lva Jan Prušinovský, na projektu s Českým rozhlasem spolupracují také studenti Karlovy univerzity, mladí historici, přední čeští spisovatelé, výtvarníci a tvůrci světelného graffiti. Nové audioformáty odvysílají v průběhu dubna a května také stanice Český rozhlas Radiožurnál, Dvojka a Radio Wave. Vrcholem projektu Karel je King! pak bude 14. května event, který bude koncipován v duchu Karlovy narozeninové oslavy.

Neformálním pohledem na historii a Karla IV. chceme oslovit zejména mladé a mladě smýšlející publikum. V průběhu čtyř týdnů budeme až do 14. května na webu Karel je King! pravidelně zveřejňovat nové audiomystifikace, audioparafráze, videa, články a soutěž o Noc na Karlštejně. Osmidílný seriál audioparafrází bude v humorné nadsázce parodovat známé televizní formáty, ve kterých budou současné televizní celebrity zpovídat Karla IV. a další historické osobnosti,“ řekla Edita Kudláčová, šéfka Kreativního centra Českého rozhlasu.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)