Páteční večer – Šumí či praskají, obraz ale dělají (2008)

Připravil a uvádí Tomáš Černý. V pořadu hovoří Miroslav Turek, Přemysl Hnilička, Eva Högerová a další. Pořad obsahuje úryvky či celé hry: Jack London – Bílý tesák (1937), Alois Jirásek – Gero (1945), Julius Zeyer – Stará historie (1945), Karel Steigerwald – Slabé odpolední slunce (1977).

Natočeno 2008. Premiéra 17. 10. 2008 (ČRo 3 Vltava, 20:00 – 22:00 h.; 120 min.).

Pozn.: Program pro všechny, kdo mají dostatek fantazie a díky ní vědí, že rozhlas je médium s obrazem. Rozhlasový archiv ukrývá několik zřídka uváděných či teprve před nedávnem objevených důkazů víry dávných rozhlasových tvůrců v sílu slova a zvuku. Z časů, kdy se radiofonní hry linuly z „rozhlasníků“ živě a tedy pouze v jediném originálním znění, se našly skoro zapomenuté fólie s Londonovým Bílým tesákem. Díky vlastní gramofonové pozůstalosti promluví z roku 1945 Karel Höger. Zaznějí i další kuriozní snímky her, které se do archivu vrátily ze soukromých fonoték. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)