Sobotník – Myslíte si, že ste múdri? (Myslíte si, že jste chytří?, ????)

Roman Slanina. Humoristické pásmo. Redakce Tatiana Kmecová. Hudební dramaturgie Marián Cseky. Zvuk Peter Gazarek.

Účinkují Roman Slanina, Stanislava Pázmányová, Dušan Cinkota a Norbert Antalík.

Připravil Slovenský rozhlas Banská Bystrica v roce 2005. Repríza 23. 2. 2017 (SRo 8 Rádio Litera; 60 min.).

Lit.: Gažíková, Katarína: Téma týždňa – Múdrosť bláznov a bláznovstvo múdrych – 1. časť. In web SRo Rádio Litera, 19. 2. 2017 (článek). – Cit.:  Hlúposť je opak múdrosti, múdrosť opak hlúposti. Podľa Kanta je hlúposť nedostatkom súdnosti. Múdrosť je podľa Descarta vedenie, dokonalé poznanie, synonymum filozofie a vedy. V literatúre sa oboje objavujú často. Napríklad v diele Dostojevského, ktorého Idiota si môžete na Litere tento týždeň vypočuť v podobe rozhlasovej hry. V Čítaní na pokračovanie zas vysielame netradičný román katalánskeho spisovateľa Félixa de Azúa Príbeh idiota. Tešiť sa môžete na abcházsku rozprávku Múdra nevesta a na úryvok z románu Martina Pagea Ako som osprostel. Múdru radu vám dá Gustáv Zechenter Laskomerský, Balla prinesie poviedku Rozumné tvory a relácia Ivice Ruttkayovej uvedie poznatky o Ľudskom mozgu v 21. storočí. Nasledujúce dva týždne sa na Litere bude biť literárna hlúposť s literárnou múdrosťou. Tak ako v našich životoch ich stretneme v protikladoch, ale aj v symbióze. Započúvajte sa, zmúdrejte. Alebo radšej neohlúpnite? (…)

Od štvrtka vás bude baviť Sobotník Romana Slaninu v ktorom si vypočujete úsmevné scénky a dialógy na tému Myslíte si, že ste múdri? V humoristickej relácii spolu s autorom účinkujú Stanislava Pázmányová, Dušan Cinkota a Norbert Antalík. Prajeme príjemnú zábavu!

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)