Zápasník (2017)

Literární pásmo o dvou největších vášních Johna Irvinga: o zápasení – a o literatuře. O těsných kontaktech nejen mezi zápasníky, ale i mezi literárními postavami a jejich autorem. K 75. narozeninám spisovatele, pro něhož smích je v přímém vztahu k soucitu, kterého nemáme nikdy dost, připravil autor pásma Ludvík Němec a režisér Lukáš Kopecký.

Účinkují Vladimír Hauser, Michal Bumbálek a Jaroslava Vykoupilová.

Nastudovalo Brno v roce 2017. Premiéra 5. 3. 2017 (ČRo 3 Vltava, 20:00 h) v cyklu Schůzky s literaturou.

Lit.: Kopecký, Lukáš: ZÁPASNÍK. In web Lukáš Kopecký – Backstage, 13. 1. 2017 (anotace). – Cit.: Zápasník je název portrétního rozhlasového pásma k 75. narozeninám amerického spisovatele Johna Irvinga, které pro Český rozhlas připravil Ludvík Němec. V pořadu z cyklu Schůzek s literaturou bude největší pozornost věnována Irvingově zálibě v zápasení, což podpoří i vybrané úryvky z románů Svět podle Garpa a Imaginární přítelkyně. Účinkují: Vladimír Hauser, Michal Bumbálek a Jaroslava Vykoupilová.

Nikdy jsem se nepovažoval za rozeného spisovatele. Já jsem dobrý přepisovatel, nic se mi nepodaří napoprvé – ale umím prostě přepisovat a přepisovat.
Poslouchejte 5. března od 20:00 na stanici ČRo Vltava.

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)