Potulky knihami a časem – Tentokrát o tom, co malíř nenamaloval (2003)

Janoš Kubíček a jeho pitvorná slova a citoslovce. Připravil a uvádí Antonín Přidal. Zvuk František Šlechtický. Záznam a střih Alice Šlapanská.

Účinkuje František Derfler, v záznamu Ludvík Kundera.

Natočeno 2003.

Pozn.: Autor a průvodce pořadu Antonín Přidal říká: „… je to měsíčník pro ty, kdo se rádi potulují kolem knihovny a ve vzpomínkách na to, co kdysi četli nebo číst chtěli.“ Potulky knihami a časem nabízejí myšlenky, hudbu a autorův hlas, útržky a epizody z knih a hru s možnostmi, které nabízejí čtenářské zážitky a objevy. Literatura se v nich prolíná se životními zkušenostmi a autor by chtěl přimět posluchače, aby třeba vstal a vyhledal knihu, o níž je řeč, a přesvědčil se, jak a čím se jeho zážitky liší či shodují s tím, co mu Antonín Přidal vypráví. Potulky knihami a časem chtějí vytvořit společenství těch, kdo umějí vzájemně obohacovat život literaturou a literaturu životem a vydávat se i na cesty objevů smyslu lidského světa. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)