Po tmě (2019)

Lubomír Drtina. Veršování, zaříkání a uhranutí grafika, typografa a vydavatele. Připravil Miloš Doležal. Režie Jakub Doubrava.

Účinkují Andrea Mohylová, Kamila Šmejkalová, Josef Jelínek a Martin Heřman Frys.

Natočeno 2019. Premiéra 16. 3. 2019 (ČRo 3 Vltava, 22:45 h.; 12 min.) v cyklu Svět poezie. Repríza 22. 1. 2023 (ČRo 3 Vltava, 12:05 h.) v cyklu Svět poezie.

Lit.: Doležal, Miloš: Luboš Drtina: Po tmě. Veršování, zaříkání a uhranutí grafika, knižního typografa a vydavatele. In web ČRo 3 Vltava, 22. leden 2023 (článek). – Cit.: Luboš Drtina je významný knižní grafik, ilustrátor a vydavatel, který spolupracuje od 90. let s řadou českých nakladatelství. Grafice se věnuje také jako pedagog. V letošním roce slaví 60. narozeniny.   (…)

Luboš Drtina pochází z Vysočiny, na kterou se vrátil. Pro Svět poezie sestavil soubor textů, inspirovaných záhadnými bytostmi Vysočiny. A jak sám uvádí: „Zapisoval jsem si je při kreslení rozličných potvorů.“

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)