S Literou – Hľadanie domova Jane Austenovej (Hledání domova Jane Austenové, 2019)

Veronika Dianišková. Pásmo. Překlad úryvků z knihy Jane Austen doma Beáta Mihalkovičová.

Účinkujú Tomáš Bartoněk a Judita Bilá.

Natočeno 2019. Premiéra 28. 3. 2019 (SRo 8 Rádio Litera). Repríza 13. – 19. 2. 2023 (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: anonym: Hľadanie domova Jane Austinovej. Archív relácií. In web SRo Rádio Litera, 16. 4. 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Historička Lucy Worsley ponúka vo svojom románe Jane Austen doma, ďalší z pohľadov na túto spisovateľku. Ide o nový životopis slávnej autorky, ktorým sa redaktorka Veronika Dianišková inšpirovala pri tvorbe premiérovej relácie HĽADANIE DOMOVA JANE AUSTENOVEJ. V programe sa prejdeme miestami, na ktorých anglická spisovateľka bývala, dozvieme sa, ako vznikali jej romány a čo všetko z jej života sa v nich ozýva. Relácia mala premiéru na Rádiu Litera 28.3.2019.

Lit.: Šaráková, Lucia: Blázon z Manche, Twainove lexikóny, Lewisova Narnia. Téma týždňa. In web SRo 8 Rádio Litera, 11. 02. 2023 (článek). -  Cit.: (…) Ako ďalšie dávame do pozornosti literárne pásmo Diany Mašlejovej Lucy Worsley: Jane Austen doma. Historička Lucy Worsley vo svojej knihe ponúka nový pohľad na údajne jednotvárny život obľúbenej anglickej autorky Jane Austin. V jej podaní to bola temperamentná žena, ktorá bojovala o svoju slobodu. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)