Zděšen a okouzlen (2020)

Ladislav Dvořák. Rozhlasová antologie básní a krátkých textů ze souboru Sentence českého básníka a autora knížek pro děti. Připravil Vratislav Färber. Zvukový mistr Dominik Budil. Režie Vít Vencl.

Účinkují Hanuš Bor, Marek Němec, Klára Sedláčková-Oltová.

Natočeno 2020. Premiéra 30. 11. 2020 (ČRo 3 Vltava, 22:00 h.; 51 min.) v cyklu Souzvuk.

Lit.: Färber, Vratislav: Zděšen a okouzlen. Souzvuk z básní a krátkých zamyšlení Ladislava Dvořáka. In web ČRo 3 Vltava, 30. listopad 2020 (článek). – Cit.:  Rozhlasová antologie básní a krátkých textů ze souboru Sentence českého básníka a spisovatele Ladislava Dvořáka, od jehož narození letos uplyne 100 let. (…)

Básník, prozaik a autor knih pro děti Ladislav Dvořák (1. prosince 1920 – 22. června. 1983) se narodil před sto lety v Krásněvsi u Velkého Meziříčí v rodině kováře. Poválečná studia bohemistiky a srovnávací literatury na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy nedokončil kvůli politickým prověrkám, poté střídal dělnická a úřednická zaměstnání. Až koncem šedesátých let mohl působit jako nakladatelský redaktor, později byl knihovníkem ve Slovanské knihovně. Po podpisu Charty 77 byl propuštěn. Do své smrti pracoval opět manuálně a jako korektor. Zemřel v Rokycanech roku 1983. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)