Někdy někde něco (2021)

Stanislav Dvorský. Imaginativní účtování s vlastními vzpomínkami a popis vnitřního básnického světa v jeden podzimní den. Fragmentární skladbu z rukopisné pozůstalosti postsurrealistického básníka připravil Jakub Řehák. Hudba Jan Trojan. Režie Vít Vencl.

Účinkují Petr Stach, Luboš Veselý.

Natočeno 2021. Premiéra 22. 2. 2021 (ČRo 3 Vltava, 22:00 h.; 44 min.) v cyklu Souzvuk.

Lit.: Řehák, Jakub: Stanislav Dvorský: Někdy někde něco. Z rukopisné pozůstalosti postsurrealistického básníka. In web ČRo 3 Vltava, 22. únor 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: (…)Imaginativní účtování s vlastními vzpomínkami a popis vnitřního básnického světa v jeden podzimní den. Fragmentární skladbu z rukopisné pozůstalosti postsurrealistického básníka Stanislava Dvorského (…).

Před rokem, 21. února 2020, zemřel náhle básník, esejista a redaktor Stanislav Dvorský ve věku nedožitých osmdesáti let. V jeho pozůstalosti se zachovaly rukopisné básně z cyklu nazvaného Někdy někde něco, jehož součástí je také autorova vůbec poslední báseň Počínali jsme si jako těkající dobrodruzi, otištěná loni ve vzpomínkovém čísle literárního časopisu Tvar. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)