Pohár božskej milosti (Pohár božské milosti, 1995)

Alojz Čobej. Dramatizované pásmo. Režie Viera Weidlerová.

Účinkují Gustáv Valach, Anna Javorková, Jana Bárdošová, Gustáv Legéň, Juraj Predmerský a Vladimír Štefuca.

Natočeno 1995. Repríza 21. – 25. 11. 2022 (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: Šaráková, Lucia: Michelangelo Buonarroti a nádielka dlho nevysielaných hier. Téma týždňa. In web SRo 8 Rádio Litera, 20. 11. 2022 (článek). – Cit.:  Tento týždeň bude opäť pestrý, budú v ňom hry, o ktoré ste si požiadali, ale aj hry, ktoré sme dosiaľ vôbec nevysielali. Takou dlho nevysielanou bude hra Alojza Čobeja Pohár božskej milosti, ktorá vám pretlmočí príbeh Michelangela Buonarrotiho. A ak vás tento taliansky génius nenechá chladnými, v cykle Fakty si budete môcť vypočuť čítanie o Michelangelovi podľa knihy Romaina Rollanda. Viacerí máte veľmi radi cyklus Slovenské rody – opakovane ste oň prosili, tento týždeň sa budete môcť započúvať do osudu Rázusovcov. Nenechajte si ujsť ani hru Rudolfa Fabryho Ranní učitelia a hru Jána Soloviča Prvý dialóg s vami. Na želanie poslucháčov sa tento týždeň objaví vo vysielaní opäť aj E. A. Poe (v hre Horiaci chlapec a v pásme Studňa, čo stíši smäd). Nebude chýbať zaujímavá publicistika – tentokrát o autizme – v relácii Dagmar Mozolovej a fíčer Vladimíra Tomoviča o mlynoch A predsa sa netočí. A v cykle V skratke sme dali slovo Veronike Dianiškovej a jej zamysleniu o starostlivosti o chorých. A sme radi, že sa vo vysielaní objaví aj naša krátka spomienka na verného poslucháča Tomáša Hurtešáka. (…)

Každý úspech je vykúpený bolesťou – povráva sa – bolo to takto aj v prípade slávneho maliara, básnika, sochára a architekta Michelangela Buonarrotiho? Ak zotrváte pri Litere, ocitnete sa v jedinečnom príbehu tohto talianskeho génia. Pripravil ho pre vás Alojz Čobej a my ho vysielame pod názvom Pohár božskej milosti.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)