Z tvorivej dielne Rádia Litera – Dvojitá Slovenka Diana Pungeršič (Z tvůrčí dílny Rádia Litera – Dvojitá Slovenka Diana Pungeršič, 2023)

Pásmo připravil Tomáš Bartoněk.

Natočeno 2023. Premiéra 13. 10. 2023 (SRo 8 Rádio Litera, 3:05 – 3:34 h.). Repríza 13. – 19. 10. 2023 (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: Šaráková, Lucia: Jesenné potulky škandinávskou literatúrou: Fínsko. Téma týždňa. In web SRo 8 Rádio Litera, 7. 10. 2023 (článek). – Cit.:  Na Litere tento týždeň začíname nový jesenný cyklus, ktorý vás prevedie literárnou tvorbou Škandinávie. Čaká vás program ako stvorený na sychravé dni a noci. Začíname Fínskom, budúci týždeň cestujeme do Nórska a v novembri sa môžete tešiť na Švédsko, Dánsko a Island. Zababušte sa do deky, nalejte si teplý čaj, začíname. (…)

A na chvíľu si odskočíme aj mimo Škandinávie. Diana Pungeršič je napriek mladému veku veľmi produktívnou a dnes už poprednou prekladateľkou diel slovenskej literatúry do slovinského jazyka. Asociácia organizácií spisovateľov Slovenska jej v septembri 2023 udelila prestížnu Cenu Pavla Országha Hviezdoslava – nielen za jej oceňované preklady, ale aj za budovanie a udržiavanie čulých slovensko-slovinských kultúrno-umeleckých vzťahov. V novom pásme z cyklu Z tvorivej dielne Rádia Litera vám jeho autor Tomáš Bartoněk predstaví osobnosť a dielo tejto prekladateľky. Okrem menovaných účinkuje aj Vladimír Seman. Pásmo má názov Dvojitá Slovenka Diana Pungeršič. Vysielame v premiére. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)