Krajina kníh – Babička Ivany Gibovej (Krajina knih – Babička Ivany Gibové, 2024)

Připravily Mária Danadová a Zuzana Bariaková.

Natočeno 2024. Premiéra 24. 9. 2024 (SRo 8 Rádio Litera, 9:20 h.). Repríza 24. – 30. 9. 2024 (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: Šaráková, Lucia: Naše duše – s farbami i tmou jesene. Téma týždňa. In web SRo 8 Rádio Litera, 22. 9. 2024 (článek). – Cit.: Prehupli sme sa spolu s vami až do týchto jesenných dní. Existuje však aj niečo ako jeseň v duši – keď duša začína starnúť alebo je v nej popri pestrých farbách o niečo viac tmy, úzkostí, strachov, paniky, dezilúzie, rezignácie či neslobody. Duša, ktorá síce konečne spomalí, ale zažíva osamelosť. V poslednom čase sa na trhu objavujú knihy o tom, že už nemusíme starnúť, starnutiu je koniec, že vďaka pohybu môžeme obnovovať svoj mozog. Pozývame vás preto tento týždeň na naše jesenné chodníčky starnúcich a ubolených duší. (…)

Deväťdesiate roky, malomestské sídlisko. Detstvá, dospievania, starnutia, rozbité kolená, premočené papuče, susedia, krčmy, škôlky a školy, malomestské životy, Maria Callas a jedna Babička.“ Všetko tak dôverne známe, ale nostalgické spomínanie sa tu konať nebude.V cykle Krajine kníh si predstavíme súčasnú slovenskú autorku Ivanu Gibovú a jej knižnú novinku s názvom Babička, kde sa opäť netají inšpiráciou vlastným životom. Mária Danadová a Zuzana Bariaková nazvali svoj program z roku 2024 Babička Ivany Gibovej. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)