Aby člověk neurazil slunce (2006?)

Marie Kubátová. Čtyři krkonošská roční období v díle Marie Kubátové. Připravil Stanislav Migda. Hudební spolupráce Petr Mandel. Režie Vlado Rusko.

Účinkují Růžena Merunková, Věra Slunéčková, Jiří Hromada, Josef Somr a členové DRDS.

Natočeno 2006 (?). Premiéra (?) 25. 6. 2006 (ČRo 3 Vltava, 20:20-21:20 hod.; 60 min.)  v cyklu Schůzky s literaturou.

Lit.: anonym: Aby člověk neurazil slunce aneb Čtyři krkonošská období v díle Marie Kubátové. In  web ČRo 3 Vltava, 25. červen 2006 (článek). – Cit.: Střídání čtyř ročních počasí je na horách mnohem pádnější než ve městě, každá roční doba je tam víc vidět. Možná je to i tím, že na horách má člověk blíž ke slunci a slunce má člověka víc ve své moci. A může se i urazit a způsobit tuhou a dlouhou zimu, zimu k nepřežití.

Marie Kubátová ve svém díle postihuje běh roku na horách velmi výrazně, horalé jsou v něm nositeli osobité kultury, často spojené jak s křesťanskými obřady, tak se starou vírou v démony, skřety a duchy země. A s jadrným humorem – na to nesmíme zapomenout.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Uvedeno 25.06.2006 (20:20-21:20 hod.) na programu ČRo 3 – Vltava v pořadu Schůzky s literaturou. Viz. http://www.rozhlas.cz/vltava/literatura/_zprava/255525

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)