Duchaři (2014)

Miloš Kratochvíl. Audiokniha pro děti z cyklu Pachatelé dobrých skutků (díl druhý). Pokračování úspěšného titulu Puntíkáři. Hudba, zvuk, střih, mastering Pavel Štěpánek. Design obalu Martin Urbánek. Illustrations Milan Starý, 2009. Odpovědná redaktorka Karolina Srncová.

Čte Filip Sychra.

Nahrávku vyrobila Knihovna a tiskárna pro nevidomé Karla Emanuela Macana v roce 2014. Vydala Mladá fronta a Tympanum v roce 2014 (MP3, 3 hod. 2 min.).

Obsah: 1. Úvod, 2. Zelený duch, 3. Aby nikomu nic nescházelo, 4. Policie, prezident a strach, 5. Území čistých hlav, 6. Falešné čapí hnízdo, 7. Zvednutá ruka, 8. Malér místo čápa, 9. Slídil Vovsíček, 10. Duch se mstí, 11. Neškytej a smrkni, 12. Znalec duchů, 13. Hurychovy tamadiky, 14. Zkouška tajemných sil, 15. Uražení kouzelníci, 16. Abych nebyl hazardní hráč, 17. Pidiťuk a fazole, 18. Trpajzlík z jiného světa, 19. Škola jako ráj, 20. Zelená kometa, 21. Stříbrný duch, 22. Anděla viděti, 23. Bez jogurtu i bez tety, 24. Anděl v ploutvích, 25. Zelený pes, 26. Snad jenom Lišák, 27. Duchové z internetu, 28. Krok od pohromy, 29. Sojčí pírko, 30. Je tu duch, 31. Jenom ne krví, 32. Aby měli všichni štěstí, 33. Křeček, modrý prst a Lišák, 34. Větší akce, než jsme čekali, 35. Výslech, 36. Zaječí spánek, 37. Liška v předsíni, 38. Madam Kasandra, 39. Jasnozřivost.

Pozn.: Puntíkáři Michal Souček a Filip Fialka už zas chtějí pomáhat a zachraňovat. Tentokrát se jim zželelo nejmenšího kluka ze třídy, Trpajse Lojdy, kterého ve škole vyjukala přítomnost zeleného ducha.. Kluci zahájí po duchovi intenzivní pátrání, aby mu domluvili a ze školy ho vypudili. Co všechno se ale při tom semele a jaké roztodivné poznámky a tresty vyfásnou, to je přímo k popukání…  Pro děti od 8 let. (anotace)

Miloš Kratochvíl (1948 )
Spisovatel, televizní scénárista, sportovní redaktor. V letech 1970 –1980 byl redaktorem časopisu Stadion, poté se stal spisovatelem „na volné noze“. Napsal řadu povídek uveřejněných v různých antologiích, některé z žánru sci-fi publikoval v povídkové knize Pavilón. Byl velmi činným scénáristou pro Československou televizi, kde uplatnil desítky scénářů. Je autorem řady písničkových textů, básniček, fejetonů i pohádek. Psal do dětských časopisů Mateřídouška a Sluníčko.

Filip Sychra (1972)
Absolvent hudebně-dramatického oddělení Pražské konzervatoře a divadelní vědy na Filozofické fakultě UK v Praze. Vystupoval v činohrách a hudebních inscenacích v divadlech v Kladně, Mladé Boleslavi, Olomouci a Příbrami a v Praze v Disku a Hudebním divadle v Karlíně. Taneční a hudební nadání uplatnil i v muzikálech. Věnuje se také moderování a melodramu. V současné době vyučuje hlasovou výchovu na Vyšší odborné škole herecké v Praze.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)