Šimek & Sobota & Nárožný (1971-1977, 2015)

Miloslav Šimek, Luděk Sobota a Petr Nárožný.  Komplet připravili Jan Richter, Jan Müller, Lukáš Sýkora a Oldřich Zámostný. Dramaturgie Naďa Dvorská. Zvuk Ivan Mikota.

Natočeno 1971 – 1977.  Vydal Supraphon 25. 2. 2015 (10 CD; SU 6401-2).

Lit.: Kamberský, Jakub: Další balík humoru. In web Na poslech, 5. 3. 2015 (recenze). – Cit.: Když se koncem roku 2013 objevil na pultech komplet Šimek & Grossmann 1966-1971, byla to pro příznivce této komické dvojice událost roku, ne-li desetiletí. I pro znalce televizních záznamů, dostupných gramodesek a následných CD, skýtal komplet řadu nečekaných a nikdy neslyšených objevů. Během měsíce byl náklad rozprodán a titul se dočkal dotisku. Patrně i tento obchodní úspěch byl pro Supraphon určující, když povolal osvědčenou partu nadšenců a znalců, tvořenou Janem Richterem, Janem Müllerem, Lukášem Sýkorou a Oldřichem Zámostným, aby pokračovala v mapování semaforských aktivit Miloslava Šimka. Díky jejich dramaturgii, odhodlanosti producentky Nadi Dvorské a vytrvalosti zvukaře Ivana Mikoty, vyšel koncem února 2015 box deseti CD nazvaný Šimek & Sobota & Nárožný (komplet 1971-1977).

Na ploše bezmála dvanácti a půl hodiny se posluchači dostává takřka kompletní tvorba úspěšného tria. Takřka, neboť ty nejznámější televizní snímky či supraphonské nahrávek použity záměrně nebyly. Přestože ale svůj prostor dostanou i některé dříve dostupné nahrávky či občas reprízovaná televizní vystoupení, základ kompletu tvoří divadelní představení zachovaná v archivu semaforského zvukaře Bohumila Palečka. Z bookletu je patrné, že nahrávky pořizoval porůznu – jednou z prvních repríz, někdy i s několikaletým odstupem od premiéry. Některé nahrávky jsou technicky méně zdařilé než jiné, ale díky pečlivosti Ivana Mikoty by si této skutečnosti neměl posluchač ani všimnout.Poměřovat humor dvojice Šimek, Grossmann a pozdější trojice Šimek, Sobota, Nárožný, lze pouze na úrovni osobního vkusu každého posluchače. Rozhodně by nebylo spravedlivé vinit Miloslava Šimka z pokleslosti a lidovosti, jak se často děje. Jistě, jeho vystoupení s Luďkem Sobotou jsou poněkud svéráznější, divácky přístupnější, ne tak intelektuální, ale určitě není hloupé a rozhodně patří k tomu lepšímu, co šedivá doba normalizace přinášela.Nyní k samotným CD. První disk nás zavádí na počátek 70. let, do období, kdy Miloslav Šimek po smrti Jiřího Grossmanna hledal partnera. Pásmo Návštěvní den V se poetikou stále ještě přibližuje předchozí éře Š+G. Představení obsahuje povídku, řadu písní, odpovědi na otázky z publika, ale i pozoruhodné hosty. Právě ti na nahrávce představení z roku 1973 patří k příjemným překvapením. Máme možnost slyšet asi jedno z prvních veřejných vystoupení začínající Lenky Filipové, či poznat hudebního skladatele Angelo Michajlova jako nesmírně vtipného imitátora populárních zpěváků. Pro mě osobně je překvapující, že třeba Pavel Bobek či Jana Robbová mohli v té době ještě zpívat anglicky. Chápal bych to na počátku normalizace, ale v roce 1973? Je zřejmé, že divadelní představení nebyla vždy pod takovým drobnohledem jako televize a rozhlas. Mimochodem, Gershwinovo Summertime v podání Jany Robbové, patří k hudebním vrcholům představení. Nejenom Jiří Suchý, ale i Miloslav Šimek měl čich na talenty.

Druhé CD obsahuje dříve už vydanou desku s fragmenty pořadů Zavěste, prosím, volá Semafor, televizního Silvestra 1973 a cyklu Ze Soboty na Šimka. Zavěste, prosím byly tzv. večery s telefonem, kdy Miloslav Šimek a Pavel Bobek volali hostům, pokládali jim otázky z publika a popř. si občas hosty telefonicky zvali do divadla. V zaznamenaném představení zpovídali Miroslava Horníčka, Jiřího Sováka, Miroslava Plzáka a Pavla Boška. V nahrávce jsou patrné výrazné střihy – ne vše se zkrátka mohlo na desku vejít, ne vše zřejmě šlo zařadit, a je jen škoda, že se v archivu Bohumila Palečka nepodařilo dohledat ucelený záznam tohoto pásma. I v této podobě ale „Telefony“ doplňují přehled o Šimkových aktivitách. Jako bonusy druhého disku jsou pak použity rané televizní záznamy tria Š+S+N, z nichž je patrné ještě určité tápání, zároveň ale dávají tušit brzkou diváckou oblíbenost.

Třetím diskem už vstupujeme do víru dialogů a skečů našeho tria. Prvním společným představením bylo Třetí nejlepší představení na světě aneb Zázrak (1973). Byť je nahrávka z roku 1976 a je zřejmé, že pánové už jsou zcela sehraní, je tu ještě patrná určitá nesourodost či překotnost. Snad je to dáno i tím, že záznam bylo nutné osekat o hluchá, vizuální místa. Řada výstupů byla použita v televizní verzi Ze Soboty na Šimka, na pozdější stejnojmenné gramofonové desce, či v Kabaretu U dobré pohody – např. Cid, Jak si zašít díru na punčoše. Na záznamech obsažených v Kompletu 1971-1977 je jasně patrná větší nevázanost, která byla divadelním představením vlastní.

U čtvrtého disku je možná na místě otázka, má-li smysl zařazovat průvodní slova dvojice Šimek, Sobota z prvních dvou Kabaretů U dobré pohody a sestřih Zlatého slavíka 1973 spolu se schválenou normalizační popmusic. Díky této koncepci má ale posluchač možnost uvědomit si rozdíly mezi divadelními představeními, často s kvalitním hudebním repertoárem, a šedivou zkostnatělostí normalizační televize a jejího hudebního plebsu. Kabaret U dobré pohody byl zářným příkladem neukotvenosti – na jedné straně kvalitní herci, někdy i zábavné scénky, vedle toho ale nekonečně dlouhé, nevtipné výstupy a přehrávaná bujarost konferenciéra. Nutno však dodat, že dvojice Šimek, Sobota do konferování občas propašovala i nějaký ten vtípek, což se o pozdější moderaci rozhodně říci nedalo. Sestřih ze Zlatého slavíka normalizační šeď jen dokresluje. Jediným pozitivem je tu skeč o zlatém slavíkovi, který snad dokládá, že výstupy tria Šimek, Sobota, Nárožný patřily ve své době k tomu lepšímu, a že leckterý nudný pořad zachraňovaly.

Další dvě CD obsahují druhé společné divadelní představení Jemný mrav. Řadu výstupů budou posluchači jistě znát z LP Ze Soboty na Šimka II – např. Jak správně telefonovat, Brum, brum či Má se ve vlaku zapřádat rozhovor? K velmi zdařilým výstupům osobně řadím praktickou ukázku telefonátu dceři do Anglie. Je patrné, že na sebe všichni aktéři již dobře slyší a dle reakcí ze sálu je evidentní, že se stali miláčky publika. Jako bonus zde nalezneme několik snímků z desky Ze Soboty na Šimka II, tedy výstupů, které v žádném uceleném představení nebyly.

Následuje Návštěvní den VI, který je jednak vzpomínkou na Jiřího Grossmanna, ale také přehlídkou monologů a výstupů stále více oblíbenějšího tria. Zde už jsou role jasně rozdány – chvílemi rozhodný a chvílemi tápající Šimek, mentor Nárožný, potrhlý Sobota. Posluchačům bude jistě známa stejnojmenná deska, ovšem z pozdější doby. Nebojte, o Lucernu, scénku Nápadník, či Vlastní životopis Luďka Soboty ochuzeni nebudete, jen je uslyšíte v ne tak známém provedení (i když fragmenty tohoto představení před časem vyšly na CD u Františka Rychtaříka).

Návštěvní den lehce přesahuje na osmé CD, jehož značnou část ale tvoří sestřih televizního Silvestra 1974. Ten konferovala právě naše trojice a je třeba říci, že byť i zde je patrná určitá svázanost nařízená dohlížiteli, je uvádění rozhodně svižnější než v případě Kabaretů U dobré pohody. Tady máme možnost slyšet opět známé skeče Židle či Žížala v trochu jiné podobě.

Deváté CD otevírá výstup Tři mušketýři z pořadu Karel Gott ve Slaném. Pokud jste někdy tento televizní program viděli, jistě mi dáte za pravdu, že opět platí tvrzení: Šimek, Sobota, Nárožný patřili v tehdejší zábavě k tomu lepšímu. Následuje představení Robinson Kreutznauer potom a Šípková Růženka napřed. Jde o velmi ojedinělý záznam a pokus o ucelené představení, z něhož už nešlo použít jednotlivé výstupy. Nepamětníci tak mají první možnost slyšet nahrávku, která dosud nikde jinde nevyšla. Pánové Šimek a Sobota na ní uvažují o tom, co hrát. Bez úspěchu se pokouší o lidové pohádky, nakonec skončí u Robinsona, přesto se jim ale do hry stále pletou současné motivy. Všechno kazí Petr Nárožný, který se na dopravním podniku marně snaží znovu získat ztracenou tramvajenku. Představení tak můžeme označit za dobovou satiru tepající do rozbujelé byrokracie. Nepřehlédnutelně se v něm odráží vliv režiséra Jána Roháče, jehož nápad obohatit výstupy promluvami Karla Högera, považuji za geniální.

Už se dostáváme k poslednímu CD, které obsahuje zbytek Robinsona, ale i pozoruhodné bonusy. Jakýmsi vydechnutím po představení jsou písničky dua Paleček a Janík. Za nimi následují vybrané skeče Kabaretů U dobré pohody. Jsou ukázkou vrcholu éry této komické trojice.

Šimek & Sobota & Nárožný (komplet 1971-1977) je pochopitelně kvalitativně velmi rozkolísaný. Je ale cenným svědectvím doby a umu trojice komiků. Osobně si přeji, aby tento box deseti CD sklidil u posluchačů úspěch a bylo tak možno na něj navázat vydáním dalších představení a výstupů. Zatímco rozhlasový archiv je v tomto ohledu bohužel chudý, u Bohumila Palečka a v České televizi se jistě řada pokladů ještě najde.

Lit.: anonym: Šimek & Sobota & Nárožný / KOMPLET 1966–1971. In web Supraphon, únor 2015 (článek). – Cit.:  Nahrávky tria Šimek, Sobota a Nárožný vychází u příležitosti nedožitých pětasedmdesátin Miloslava Šimka. Nejlepší léta komického tria v nahrávkách zcela neznámých, nově objevených i těch, které publikum už léta miluje. Supraphon vydává 3. 3. 2015 komplet deseti CD, představujících tvorbu Miloslava Šimka, Luďka Soboty a Petra Nárožného ze sedmdesátých let. Vydavatelství tím navazuje na velice úspěšný titul ŠIMEK & GROSSMANN / KOMPLET 1966–1971, který vyšel před časem na sedmnácti CD. Soubor vychází u příležitosti nedožitých pětasedmdesátin Miloslava Šimka, jež si připomeneme 7. března 2015. V tento den bude v rámci speciálního vzpomínkového představení v divadle Semafor 10 CD – box ŠIMEK & SOBOTA & NÁROŽNÝ / KOMPLET 1971–1977 také pokřtěn.

Box s deseti CD, nazvaný Šimek & Sobota & Nárožný (komplet 1971–1977), začíná záznamem představení Návštěvní den V, připravovaného ještě za života Jiřího Grossmanna. Oba jeho tvůrci předpokládali, že se Jiří Grossmann vrátí z nemocnice zdravý a bude na jevišti pokračovat ve vtipných dialozích s partnerem Miloslavem Šimkem. Nestalo se tak, Jiří Grossmann zemřel a zdrcený Miloslav Šimek uvažoval o tom, že skončí s divadlem a vrátí se ke své původní profesi učitele. Režisér Ján Roháč jej však přemluvil k pokračování na prknech Semaforu. Brzy nato objevil Šimek skvělého improvizátora Luďka Sobotu, tehdy ještě člena souboru libereckého Naivního divadla a jeho Studia Ypsilon. Jako hlavní hvězda Ypsilonky přešel Luděk Sobota do Šimkova týmu, kde rozvíjel princip improvizovaných monologů, nyní v dialogu se stejně naladěným kolegou. Poučujícího pedagoga Šimka a roztržitého Sobotu, chrlícího geniální improvizované asociace, doplnil vzápětí třetí komik, cholerický „nasírač“ Petr Nárožný v roli inspicienta, jemuž se představení soustavně rozpadá. Vznikla tak humorná trojice, jež si okamžitě získala publikum Semaforu, a v cestě, započaté dvojicí Š & G, se mohlo sice trochu jinak, ale stejně vtipně pokračovat.

Komplet deseti CD obsahuje i neznámé nahrávky

Nejlepší společná léta tohoto humoristického tria jsou zachycena na záznamech jednotlivých představení archivu divadla Semafor, vydavatelství Supraphon, České televize ale i v soukromých sbírkách, kde nalézáme nečekané objevy. Řadu výstupů dosud mohli slyšet pouze původní návštěvníci divadla Semafor, jde tedy opět o mimořádnou událost, zachování jedinečných okamžiků komiků, zdařile pokračujících v intencích dua Š+G. Velkou roli v úspěchu této nové semaforské party sehrál i režisér Ján Roháč a zpěváci ze Šimkova týmu, například Pavel Bobek, Jana Robbová, Zuzana Burianová či Miroslav Paleček s Michaelem Janíkem.

Producentka Supraphonu Naďa Dvorská poznamenává: „Pamatuji si osobnost Luďka Soboty ještě z konce 60. let právě ze Studia Ypsilon, kde zářil mezi svými hereckými kolegy, kteří všichni pracovali na tvořivém principu improvizace. Zajímavý byl pak přenos takto inspirovaného herectví do zcela nového uměleckého společenství, v němž se Sobotova metoda sešla se Šimkovou brilantní schopností okamžité vtipné reakce na nečekané otázky z publika, což bylo časté a nesmírně úspěšné číslo této tvůrčí dvojice.“

Archiv není vyčerpán

Komplet 10 CD Šimek & Sobota & Nárožný (1971–1977) uzavírají nahrávky z roku 1977. Nahrávek se však dochovalo více. Producentka Naďa Dvorská k tomu dodává: „Rádi bychom v příštím roce ještě završili celou řadu a vydali pokračování díla těchto komiků, aby zůstalo zachováno vše dobré, co vzniklo na jevišti divadla, tolik oblíbeného svým publikem. Chtěla bych také poděkovat celému týmu spolupracovníků za to, že komplet iniciovali, vytvořili jeho koncepci a několik let se mu intenzivně věnovali. Jsou to sběratelé a znalci Jan Richter, Lukáš Sýkora, Jan Muller, Oldřich Zámostný a Jakub Kamberský. Zároveň děkuji obrovské řadě dalších poradců a fandů i pracovníků dokumentace Supraphonu. Ti všichni použili svůj um a znalosti k úspěchu našeho projektu.“

Titul Šimek & Sobota & Nárožný (komplet 1971–1977) vydává Supraphon v úterý 3. 3. v kompletu 10 CD a zároveň i digitálně – k dispozici bude například na Supraphonline či Audioteka.cz. Křest titulu se uskuteční v rámci vzpomínkového představení v divadle Semafor v den nedožitých pětasedmdesátin Miloslava Šimka. Vstupenky jsou již v běžných předprodejích.

Lit.: -ob- (= Bezr, Ondřej): AUDIO: Vyjde 10 CD Šimka, Soboty a Nárožného. Poslechněte si rarity. In web IDnes, 24. 2. 2015 (článek). – Cit.: K nedožitým pětasedmdesátinám Miloslava Šimka vychází u vydavatelství Supraphon box deseti CD, mapující společnou tvorbu jmenovaného s Luďkem Sobotou a Petrem Nárožným v letech 1971 – 1977. iDNES.cz přináší několik ukázek dosud neznámých nahrávek.

Box, uvádějící nahrávky zcela neznámé, nově objevené i takové, které publikum už léta miluje, volně navazuje na velice úspěšný titul Šimek & Grossmann / Komplet 1966 – 1971, který vyšel před časem na sedmnácti CD.

Nový komplet vychází u příležitosti nedožitých pětasedmdesátin Miloslava Šimka, které si připomeneme 7. března 2015 a v tento den také proběhne jeho křest v rámci speciálního vzpomínkového představení v divadle Semafor nazvaném příznačně Návštěvní den u Miloslava Šimka. Samotný box se ale v obchodech objeví už o čtyři dny dříve.

Komplet začíná záznamem představení Návštěvní den V připravovaného ještě za života Jiřího Grossmanna. Oba jeho tvůrci předpokládali, že se Jiří Grossmann vrátí z nemocnice zdravý a bude na jevišti pokračovat ve vtipných dialozích s partnerem Miloslavem Šimkem.

Nestalo se tak, Jiří Grossmann zemřel a zdrcený Miloslav Šimek uvažoval o tom, že skončí s divadlem a vrátí se ke své původní profesi učitele. Režisér Ján Roháč jej však přemluvil k pokračování na prknech Semaforu. Brzy na to objevil Šimek skvělého improvizátora Luďka Sobotu, tehdy ještě člena souboru libereckého Naivního divadla a jeho Studia Ypsilon.

Jako hlavní hvězda Ypsilonky přešel Luděk Sobota do Šimkova týmu, kde rozvíjel princip improvizovaných monologů, nyní v dialogu se stejně naladěným kolegou. Poučujícího pedagoga Šimka a roztržitého Sobotu, chrlícího improvizované asociace, doplnil vzápětí třetí komik, cholerický Petr Nárožný v roli inspicienta.

Nejlepší společná léta tohoto humoristického tria jsou zachycena na záznamech jednotlivých představení archivu divadla Semafor, vydavatelství Supraphon, České televize a i neznámé objevy ze soukromých sbírek.

Komplet 10CD Šimek & Sobota & Nárožný (1971-1977) uzavírají snímky z roku 1977. Nahrávek se však dochovalo více. Producentka Naďa Dvorská upozorňuje: „Rádi bychom mapování jejich tvorby dokončili a v příštím roce ještě vydali pokračování. Chceme, aby zůstalo zachováno to vše dobré, co vzniklo na jevišti divadla, tolik oblíbeného publikem.“

Lit.: Rohál, Robert: To nejlepší z tvorby tria Šimek, Sobota a Nárožný vychází kompletně na 10 CD. In web Novinky, 1. 3. 2015 (článek). – Cit.: Nejlepší léta legendárního tria, které svého času tvořili v pražském Semaforu Miloslav Šimek, Luděk Sobota a Petr Nárožný, připomene Supraphon kompletem deseti CD, a to v nahrávkách zcela neznámých, nově objevených i těch, které publikum už léta miluje.

Titul Šimek & Sobota & Nárožný (Komplet 1971 – 1977) vydává Supraphon v úterý 3. března, současně bude k mání zároveň i digitálně – například na Supraphonline nebo na Audioteka.cz. Vydavatelství tím navazuje na velice úspěšný titul Šimek & Grossmann / Komplet 1966 – 1971, který vyšel před časem na sedmnácti CD.

Box s deseti CD, nazvaný Šimek & Sobota & Nárožný (Komplet 1971 – 1977), začíná záznamem představení Návštěvní den V, připravovaného ještě za života Jiřího Grossmanna. Oba jeho tvůrci předpokládali, že se Jiří Grossmann vrátí z nemocnice zdravý a bude na jevišti pokračovat ve vtipných dialozích s Miloslavem Šimkem.

Nestalo se tak, Jiří Grossmann zemřel a zdrcený Miloslav Šimek uvažoval o tom, že skončí s divadlem a vrátí se ke své původní profesi učitele. Režisér Ján Roháč jej však přemluvil k pokračování na prknech Semaforu. Brzy nato objevil Šimek skvělého improvizátora Luďka Sobotu, tehdy ještě člena souboru libereckého Naivního divadla a jeho Studia Ypsilon.

Jako hlavní hvězda Ypsilonky přešel Luděk Sobota do Šimkova týmu, kde rozvíjel princip improvizovaných monologů, nyní v dialogu se stejně naladěným kolegou. Poučujícího pedagoga Šimka a roztržitého Sobotu, chrlícího geniální improvizované asociace, doplnil vzápětí třetí komik, cholerický Petr Nárožný v roli inspicienta, jemuž se představení soustavně rozpadá. Vznikla tak humorná trojice, jež si okamžitě získala publikum Semaforu, a v cestě, započaté dvojicí Š & G, se mohlo sice trochu jinak, ale stejně vtipně pokračovat.

Nejlepší společná léta tohoto humoristického tria jsou zachycena nejen na záznamech jednotlivých představení archivu divadla Semafor, Supraphonu, České televize, ale i v soukromých sbírkách. Řadu výstupů dosud mohli slyšet pouze původní návštěvníci divadla Semafor, jde tedy opět o mimořádnou událost, zachování jedinečných okamžiků komiků, zdařile pokračujících v intencích dua Š + G.

Velkou roli v úspěchu této nové semaforské party sehrál i režisér Ján Roháč a zpěváci jako Pavel Bobek, Jana Robbová, Zuzana Burianová či Miroslav Paleček s Michaelem Janíkem. Komplet přitom uzavírají nahrávky z roku 1977. Nahrávek se však dochovalo více.

Producentka Naďa Dvorská k tomu dodala: „Rádi bychom v příštím roce ještě završili celou řadu a vydali pokračování díla těchto komiků, aby zůstalo zachováno vše dobré, co vzniklo na jevišti divadla, tolik oblíbeného svým publikem. Chtěla bych také poděkovat celému týmu spolupracovníků za to, že komplet iniciovali, vytvořili jeho koncepci a několik let se mu intenzivně věnovali. Jsou to sběratelé a znalci Jan Richter, Lukáš Sýkora, Jan Muller, Oldřich Zámostný a Jakub Kamberský. Zároveň děkuji obrovské řadě dalších poradců, fandů i pracovníků dokumentace Supraphonu. Ti všichni použili svůj um a znalosti k úspěchu našeho projektu.“

Křest titulu Šimek & Sobota & Nárožný (Komplet 1971 – 1977) se uskuteční v rámci vzpomínkového představení 7. března v pražském divadle Semafor, tedy v den nedožitých pětasedmdesátin Miloslava Šimka.
Obsah: CD 1

Návštěvní den V.
1.
Úvodní show dva tři     02:19
2.
I’ve Been A Long Time Leavin‘     02:44
3.
O stavbě živé pyramidy     04:06
4.
Dneska je den dlouhej     02:36
5.
Sladší než víno     02:43
6.
Ozvi se mi     03:23
7.
Maturitní večírek     07:22
8.
Summertime     03:48
9.
Představení Lenky Filipové     00:47
10.
Trubadúr     02:18
11.
Sous Le Ciel De Paris     02:28
12.
Představení Angela Michajlova     01:54
13.
Klavírní sonáta in C (variace na francouzskou lidovou Cestářská)     01:57
14.
O Angelu Michajlovi     01:15
15.
Parodie na písně Plakalo baby a Proč se lidi nemaj rádi     04:53
16.
Slovo o přestávce     00:45
17.
O Pavlu Bobkovi     02:02
18.
Dotazy a odpovědi     07:59
19.
I Never Will Marry     01:48
20.
O Angelu Michajlovi     00:28
21.
Podmoskovskije večera (parodie)     01:58
22.
Dotazy a odpovědi     01:26
23.
Pojmenuj mi ten den (Put Your Hand In The Hand)     02:50
24.
Love Is Not For Me     02:04
25.
Zakončení pořadu     02:49

CD 2

Zavěste, prosím, volá Semafor. Výňatky z představení divadla Semafor

1.
Úvod     01:52
2.
Nedělní ráno (Sunday Morning Coming Down)     03:43
3.
Proč telefon     04:10
4.
Vincent van Gogh (Vincent)     02:25
5.
Telefonické pozvání do pořadu 1     06:12
6.
Kámen lásky (Rockin‘ Robin)     02:36
7.
Telefonické pozvání do pořadu 2     04:01
8.
Odpovídá Pavel Bošek     05:17
9.
Odpovídá Jiří Sovák     04:22
10.
Když do diskrétních cukrárny stěn (In einer kleinen Konditorei)     01:37
11.
Odpovídá Miroslav Plzák     05:01
12.
Odpovídá Miroslav Horníček     07:57

Ze Soboty na Šimka I.

13.
Úvod o optice     01:50
14.
Já vím, jak šeptá déšť (Who’s Lovin‘ You)     04:09
15.
Že má bejt čistá     03:12
16.
Nešťastný šafářův dvoreček     03:26
17.
Skřítek Puk (Sweet And Innocent)     02:53
18.
Rozloučení     00:36

Silvestrovské parafráze televizních pořadů

19.
Soutěž     03:46
20.
Ze stránek zítřejšího tisku     02:50

CD 3

Třetí nejlepší představení na světě aneb Zázrak
1.
Úvod představení     02:52
2.
Dík, že smím pár přátel mít (Give Your Best To Your Friends)     02:52
3.
Půjčil byste mi kapesník?     06:18
4.
Jak si zašít díru na punčoše     05:14
5.
Motýlí král     03:56
6.
Odcházejí středem     01:30
7.
Proč jsem smutná     04:20
8.
Dialog o neštěstích     06:35
9.
Pojď dál (Without You)     02:46
10.
Cid     08:15
11.
Perníková chaloupka     04:58
12.
Hvězda ranní     03:47
13.
Třetí nejlepší představení na světě     17:37
14.
Tak já se loučím (Smokey Put The Sweat On Me)     03:11

CD 4

Kabaret U dobré pohody. Sestřih prvních dvou dílů

1.
O kabaretu     01:51
2.
Zveme Vás na kabaret     03:02
3.
O satiře     02:00
4.
Svět trochu k smíchu (To byl świat w zupełnie starym stylu)     03:02
5.
Babiččina krabička     01:47
6.
Život na péro (Kdyby byl život gramofon)     02:15
7.
Problémy manželských vztahů     01:39
8.
Buď fit (Mountain Greenery)     02:23
9.
Dialog o písničce Jiřího Červeného a Fráni Šrámka     01:37
10.
Naše svatební     02:51
11.
Není mi nějak dobře…     01:46
12.
Když zpívá Betty     04:58
13.
Přípitek k druhému dílu kabaretu     02:04
14.
Láska punská (Píseň pro třídní učitelku)     04:26
15.
Princip uvádění     01:32
16.
Vzpomeň si, růže     05:07
17.
O kutilech     02:23
18.
Slunce pod kloboukem (Słońce w kapeluszu)     03:29
19.
Sbírka veršů     03:07
20.
Bílý velryby     02:23
21.
Nesmazatelné vrytí do divácké paměti     01:03
22.
Zeměkoule     02:01

Zlatý slavík ’73

23.
Úvodní slovo     00:33
24.
Nemohli bychom si onikat?     02:31
25.
Má tě rád (Mama Loo)     03:42
26.
Den bičem prásk (Apache)     02:55
27.
Jeviště bude patřit zlatu     00:19
28.
Zlatý slavík     07:31     15 Kč
29.
Blonďák s červenou bugatkou (Long Haired Lover From Liverpool)     02:34
30.
Pocit sváteční (Tie A Yellow Ribbon Round The Ole Oak Tree)     02:49

CD 5

Jemný mrav 1. část. Beseda o slušném chování
1.
Pozvaní hosté – úvod představení     02:47
2.
Změna obsazení     00:27
3.
Když housle zní     02:26
4.
Jak uspokojit i náročného diváka     05:06
5.
Santa Lucia     00:41
6.
Dotazovna se svačinou     03:49
7.
Mají se hosté nutit k jídlu?     06:11
8.
Jak studovat angličtinu     03:25
9.
Move Over     03:06
10.
Obsah anglické písně     01:12
11.
Má se ve vlaku zapřádat rozhovor se spolucestujícími? (Kupé)     10:01
12.
Hudební předěl     00:41
13.
Zatracenej Sobota!     01:59
14.
O mikrofonu     02:02
15.
Křídla z vosku     02:59
16.
Radúz a Mahulena     07:47
17.
Poslední tango     03:05
18.
Diapozitivy z dovolené     08:29
19.
Z Wosátkova Jemného mravu     01:52
20.
Přednáška o swingu     07:56
21.
Lízátko (Sugar)     01:35

CD 6

Jemný mrav 2. část. Beseda o slušném chování

1.
Kabaret     02:00
2.
Smí dáma jednomu pánovi tanec odepříti a druhému pánovi tanec ten zadati?     03:54
3.
Inkoust     03:16
4.
Jak správně telefonovat     06:28
5.
Praktická ukázka telefonního hovoru     05:50
6.
Pavel Bobek junior a senior     03:16
7.
Já bejval hodnej táty syn (Bronco Bill’s Lament)     04:15
8.
Všeobecná rada jak se chovat     02:05
9.
Brum, brum     07:03
10.
Parta snů     03:44

Ze Soboty na Šimka II.

11.
Úvod     00:52
12.
Představení zpěváků     00:39
13.
Rozdávam     02:55
14.
Deníček     06:59
15.
Kitty     01:28
16.
O elektřině     09:52
17.
Keď sa cestou     02:13

CD 7

Návštěvní den VI.

1.
Úvodní slovo s kýbly a humor na jevišti     10:51
2.
O Jiřím Grossmannovi     01:09
3.
Oh, Ruby, nechtěj mi lásku brát (Ruby, Don’t Take Your Love To Town)     02:54
4.
Vlastní životopis     07:33
5.
Ať nám pan Valdauf promine     01:51
6.
Zkouška na Lucernu     12:41
7.
Podzim, podzim přichází (Engine, Engine Number Nine)     02:35
8.
O humoru     10:00
9.
Uctivo     01:26
10.
Stařec a hlas kytar (The Old Man And His Guitar)     03:44
11.
Nápadník     23:38

CD 8

Návštěvní den VI. 2. část

1.
Dva ze staré party v Semaforu     01:15
2.
Pojď na Aljašku (North To Alaska)     02:26
3.
Filozofický dialog     04:36
4.
Loudavý kůň (Travelling Shoes)     02:27
5.
Jackson     02:47
6.
Sadie (Sadie Was A Lady)     03:32

Silvestr je za dveřmi 1974. Sestřih

7.
Schůze     02:01
8.
Pojď se dneska s námi smát     01:55
9.
Humor kolem židle (Výměna bytu)     06:57
10.
Co jen koukáš, taky zpívej (Listen To A Country Song)     02:50
11.
Houslový koncert     03:34
12.
Holka modrooká     01:29
13.
Zmatek účinkujících     02:20
14.
Můj dědeček mě učívával jódlovat     02:39
15.
Přehlídka melodií roku 1974     00:47
16.
Směs písní (Řeka lásky, Marína, Ráno na šiestom peróne (Smoke Gets In Your Eyes))     02:43
17.
Šumař Pépi (Sugar Baby Love)     01:20
18.
Oprava kliky     00:24
19.
Tak to bylo (Di si bija kad je grmilo) – Predavač žrebov (Sam na svijetu) – Mám ráda růže (Chervona ruta) – Tvá žena Růžena     02:39
20.
Zpěvák a jeho manažér     01:19
21.
Do věží     01:07
22.
Nápoj lásky č. 10     01:39
23.
Uvedení zpěvaček     00:24
24.
Anči, sviť (Ain’t She Sweet)     01:57
25.
Folklór a škrcení křečka     01:36
26.
Rožnovské hodiny     02:48
27.
Žížala     03:35
28.
Přehlídka nejoblíbenějších pořadů     08:24
29.
Kominík pro štěstí (When You Smile)     03:41
30.
Zakončení Silvestra     02:30

CD 9

1.
Tři mušketýři. Scénka z pátého dílu hudebního pořadu Karel Gott ve Slaném     12:09

Robinson Kreutznauer potom a Šípková Růženka napřed

2.
O spánku a usínání     03:23
3.
Jak hrát pohádku     05:10
4.
Píseň královského dvora     02:19
5.
O Šípkové Růžence     01:15
6.
Princ v lese     00:59
7.
Jak políbit Šípkovou Růženku     03:50
8.
Hrnečku vař     09:30
9.
Probuzení na zámku     01:18
10.
Jak hrát Tři zlaté vlasy děda Vševěda     06:07
11.
Hajdy do hajan     01:37
12.
Tři zlaté vlasy děda Vševěda     03:55
13.
Jak dohrát pohádky     00:45
14.
Krása má     02:54
15.
Nostalgicko-lyrická     03:55
16.
Jak hrát Robinsona     04:53
17.
Na ostrově     05:18
18.
Pohádka o Otesánkovi     06:39

CD 10

Robinson Kreutznauer potom a Šípková Růženka napřed

1.
Příchod lidojedů     01:22
2.
Píseň lidojedů (Banana Boat Song)     03:53
3.
Zachráníme Čtvrtka     01:44
4.
Co je to Dopravní podnik?     06:51
5.
Robinson shání kompars     02:55
6.
Jízda tramvají     03:53
7.
Znovu na ostrově     04:46
8.
Krása má     03:04

Písničky Miroslava Palečka a Michaela Janíka. Nahráno v rámci veřejné nahrávky LP Supraphonu Povídky Šimka a Grossmanna

9.
Prodavač limonád     02:28
10.
Valčíček     02:17
11.
Parodie na pop music – My se máme (Goody My Love)     00:52
12.
Parodie na pop music – Máňa (Monja-Monja)     01:30
13.
Parodie na pop music – Santa Lucia     01:08

Kabaret U dobré pohody II.

14.
Radíme hospodyňkám (8. díl, 1975)     09:21
15.
Švadlenka Madlenka (12. díl, 1976)     01:58
16.
Jak chovat včely (14. díl, 1976)     07:23
17.
Žížaly     03:20
18.
Nová známost Luďka Soboty (16. díl, 1977)     06:48
19.
Já jsem holka z Vinohrad     00:39
20.
V knihkupectví (17. díl, 1977)     10:06

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Super

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)