Švábi (2016)

Jo Nesbø. Audiokniha. Druhý případ Harryho Holea (HH2). Režie Jitka Škápíková.

Čte Hynek Čermák.

Natočeno 2016. Vydal OneHotBook v roce 2016 (1 CD MP3, AK063; EAN: 8594169480633).

Ukázka k poslechu

Pozn.: Švábi (HH2) – V jednom bangkockém nevěstinci je nalezen norský velvyslanec v Thajsku. V zádech má nůž a v aktovce pedofilní pornosnímky. Na ministerstvu zahraničí v Oslu vypukne panika, neboť velvyslanec měl úzké vazby na norského premiéra. Je bezpodmínečně nutné zabránit politickému skandálu, a tak opilý Harry Hole nasedá se zásobou vitaminu B12 do letadla, aby sehrál roli užitečného idiota. Jeho úkolem je případ vyřešit, ale přitom se do celé záležitosti co nejméně míchat. Harry se však do takové role vmanipulovat nenechá, a tak se hned po příletu do Bangkoku pouští spolu se svou thajskou kolegyní do vyšetřování. Brzy se ukazuje, že nejde jen o jednu náhodnou vraždu – za zdmi se cosi hemží a šramotí. Cosi, co nesnese denní světlo.

Jo Nesbo (* 1960)

Norský spisovatel a hudebník, původním vzděláním ekonom a finanční analytik, zpočátku pracoval jako makléř a novinář. ​V roce 1997 odstartoval jeho literární dráhu právě kriminální román Netopýr, první detektivka, v níž vystupuje osobitý a nekonvenční kriminalista Harry Hole. Svému autorovi přinesla kniha okamžitý úspěch, Nesbø za ni obdržel Rivertonprisen, cenu udělovanou Klubem Riverton za nejlepší literární či dramatický počin s kriminální tématikou, a Glasnøkkelen (Skleněný klíč), skandinávskou cenu za nejlepší kriminální román. V češtině zatím vyšly jeho knihy Nemesis (2011), Pentagram (2011), Lovci hlav (2011), Spasitel (2012), Sněhulák (2012), Netopýr (2008 a 2013), Švábi (2013), Levhart (2013), Červenka (2005 a 2014), Přízrak (2014), Policie (2015) a Krev na sněhu (2015).

Hynek Čermák (* 1973)

Absolvoval herectví na pražské DAMU v roce 1995. Hrál v řadě českých divadel, mimo jiné v divadle J. K. Tyla v Plzni, Divadelním spolku Kašpar, CD 94, Divadle v Řeznické, Středočeském divadle Kladno, Národním divadle a také v Městských divadlech pražských, kde byl v angažmá celkem dvakrát, poprvé v devadesátých letech (v divadle Rokoko) a pak v letech 2006-2010; momentálně je členem souboru Dejvického divadla. Objevil se také v řadě televizních inscenací či v seriálech jako Zdivočelá země, Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, Četnické humoresky, Poslední sezona, Okresní přebor, Cirkus Bukowski, Až po uši i ve filmech …a bude hůř, Taková normální rodinka, Kajínek, Nevinnost, Muži v naději, Czech Made Man, Svatá čtveřice, Ve stínu, Něžné vlny, Díra u Hanušovic a dalších. Kromě herectví se Hynek Čermák věnuje i jiným uměleckým profesím, jako například divadelní a filmové režii.
Držitel ceny Audiokniha roku 2013: Nejlepší interpret (za audioknihu Národní třída).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)