Pohádky XIX. – Čarovné prstýnky (1985, 1986)

Markéta Zinnerová. Pohádka. Hudba Milan Baginský. Soubor sólistů řídí skladatel. Zvuk, střih a mixáž Ivan Mikota. Odpovědný redaktor nahrávky Jiří Šrámek. Obálka Jolanta Lynková. Foto Miloš Schmiedberger. Režie Jiří Šrámek.

Vypráví a zpívá Gabriela Vránová.

Natočeno 21. 3. – 6. 5. 1985 (studio Lucerna). Vydal Supraphon v roce 1986 (1 LP, Supralong 1218 4045 X-F). Reedice Audiotéka, MP3.

Pozn.: Pohádkový příběh, klasická pohádka, která zaujme děti od 5 let výše. Zavede nás do chudého, leč malebného kraje Jizerských hor do chalupy hajného a jeho dcery a také nechá nahlédnout do života svobodného mládence, jehož živobytím je výroba krejcarových prstýnků z kočičího zlata… A že je tu krásně… jen se zaposlouchejte a ten klid si představte…
Zapomněnka, dcera víly a člověka, musí na cestě za svým štěstím bojovat proti silám zla. Vyprávění o zvláštní úloze čarovných prstýnků, jimž dobré pohádkové bytosti propůjčily mocné kouzlo, o lásce Zapomněnky a skláře – prstýnkáře Kuby a o tom, jak je zlo nakonec překonáno.

Obsah:
1. Tam na severu Čech, kde tečou řeky Jizera a Nisa, stojí Jizerské hory….
2. Kuba se Zapoměnkou nesli své čarovné prstýnky zas o pouť dál….

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)