Jen tak dál, Jeevesi (2010, 2017)

P.G. Wodehouse. Kompletní audiokniha. Překlad Jiří Zdeněk Novák a Kateřina Hilská. Hudba Kryštof Marek. Design obalu Gabriela Plítková. Odpovědná redaktorka Karolina Srncová.

Čte Radek Valenta.

Připravila Knihovna a tiskárna pro nevidomé Karla Emanuela Macana  v roce 2010. Vydalo Tympanum 28. 2. 2017 (1 CD MP3;  katalogové číslo TYM282-0; celková délka 9 h 30 min).

Ukázka k poslechu

Pozn.: Od chvíle, kdy ho životabudič připravený jeho novým komorníkem jako zázrakem zbaví kocoviny, je Bertie postaven před zásadní otázku: jak bylo vůbec možné bez Jeevese existovat? Když se postupně ukáže, že Jeeves si dokáže bez ztráty elegance poradit s obávanými tetičkami, nezvanými hosty, dospívajícími dívkami i dalšími zdroji nežádoucích potíží, Bertiemu začíná být jasné, že o nenahraditelnosti jeho diskrétního a všestranně schopného sluhy nemůže být nejmenších pochyb. Druhá audiokniha s komorníkem Jeevesem se opět právem řadí do zlatého fondu britského humoru.

Pelham Grenvill Wodehouse (1881–1975)

Jeden z nejpopulárnějších anglických humoristů si u českých čtenářů získal oblibu již v prvních předválečných překladech. Cyklus příhod Bertieho Woostera a jeho sluhy Jeevese patří k tomu nejlepšímu z Wodehouseova mimořádně bohatého odkazu, zahrnujícího téměř stovku románů, povídek, dramat a filmových scénářů.

Radek Valenta (1976)

Český herec, známý z mnohých divadelních scén – Městské Divadlo Mladá Boleslav, Divadlo Řeznická, Divadlo Viola, Divadlo Lyra Pragensis, Divadlo Spirála,Komorní Činohra, nebo pražské Divadlo Pod Palmovkou, kde je v současnosti v angažmá. Filmoví diváci jej především znají jako Jindřicha z Princezny ze mlejna, znejnovějších televizních rolí jmenujme Případ pro lyžaře (režie L. Bělohradská) a seriál Bohéma (režie R. Sedláček).  Věnuje se také dabingu a skládá hudbu k divadelním představením i vlastní písně. Pro Tympanum načetl audioknihy Jedinečný Jeeves a Jen tak dál, Jeevesi.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)