Pane Bůh, tady Anna (2017)

Sydney George Hopkins alias Fynn. Audiokniha. Překlad Ladislav Šenkyřík. Hudba a zpěv Aneta Langerová.  Hudebni produkce Jakub Zitko. Režie Hana Kofránková.

Čte Bára Hrzánová.

Natočeno 2017 – 2018 (studio ADK-Prague a studio ANTÉNA). Vydal Supraphon, září 2018.

Křest audioknihy proběhl 20. 9. 2018 od 17 hodin v prodejně Supraphon Musicpoint, Jungmannovo náměstí 17, Praha 1. Účastnily se Barbora Hrzánová a Aneta Langerová.

Pozn.: Ve třicátých letech našel Fynn při potulkách ulicemi londýnského East Endu malé děvčátko Annu, a jelikož nebyl schopen zjistit, kde Anna bydlí, vzal ji s sebou domů do bytu své matky. Fynn si s Annou po večerech vyprávěl a hrál, mluvili spolu o životě a obzvlášť o přírodních vědách a matematice a Anna mu povídala své „úvahy“ o Bohu, kterého dětsky oslovovala „Pane Bůh“, když se mu svěřovala se všemi svými názory a těžkostmi. Nevinný, ale pronikavý pohled Anny na svět přiměl Fynna, aby sám pro sebe přeformuloval vlastní názory. Kniha dnes patří ke klasické četbě nejen v anglicky mluvících zemích.

Lit.: Kamberský, Jakub: Audiokniha nesmí být podvod. In web Naposlech.cz, 27. 6. 2017 (rozhovor s B. Hrzánovou a H. Kofránkovou). – Cit.: (…) na podzim budeme s Hankou spolupracovat na jedné audioknize. Jmenuje se Pane Bůh, tady Anna, napsal ji spisovatel, který si říká Fynn – je to moje oblíbená knížka. Jak se někdy přihodí, že se věci propojují, potkala jsem Anetu Langerovou, ta najednou řekla „pane Bůh, ať to vyjde“ a tak jsem zjistila, že tu knihu právě čte. Navíc mě přemluvila, abych ji načetla jako audioknihu. Kývla jsem, ale s podmínkou, že režírovat ji bude Hanka Kofránková a Aneta udělá hudbu. Když pán Bůh dá, budeme na podzim točit.

Lit.: anonym: Britské dílo.  Hrzánovou i Langerovou zaujal příběh Anny. Vytvořily audioknihu. In web Týden, 19. 9. 2018 (tisková zpráva).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)