Řecký poklad (2017)

Irving Stone. Kompletní audiokniha o Heinrichu Schliemannovi, který zasvětil život splnění svého dětského snu o objevení Troje. Režie a mistr zvuku Miloš Vrána. Překlad Adolf Felix.

Čte Martin Preiss.

Natočeno 2017. Vydala Audiotéka, Bookmedia, červenec 2017 (MP3, celková délka 22 hodin 47 minut) v cyklu Mistři slova.

Pozn.: Životopisný román, který líčí osudy Heinricha Schliemanna – objevitele Troje. Příběh malého chlapce, kterému učaroval příběh Ilias a Odyssea. Svůj dětský sen, podívat se do Troje, si uchoval až do dospělosti a podřídil tomu i celý svůj život. Vypracuje se až na sanfranciského makléře, aby měl dost peněz na to, vykopat vlastnoručně bájnou Troju. O tom, jak jí našel a stal se tak průkopníkem a objevitelem, vypráví Irving Stone z pohledu své řecké manželky.

Edice Mistři slova je plná literárních pokladů. Naše nejlepší herecké hlasy, které jsou nám tak blízké, namlouvají své oblíbené knihy a významná literární díla, která je oslovila, ovlivnila a k nimž se třeba i rádi vracejí. Každý měsíc se můžete v Edici Mistři slova těšit na nové příběhy v jedinečném podání našich mistrů mluveného slova a potěšit tak svá srdce.

Irving Stone
Americký spisovatel, známý hlavně svými životopisnými romány historických osobností. V roce 1960 byl odměněn čestným doktorátem z Berkleley – Kalifornské univerzity, své alma mater. Mnoho jeho románů bylo zfilmováno. Například: The President´s Lady, Lust for Life nebo asi nejznámější Agonie a extáze (Ve službách papeže).

Martin Preiss
Pochází z herecké rodiny a již během studia na pražském DAMU hrál v činohře Národního divadla. Představil se ve hrách Radúz a Mahulena, Antonius a Kleopatra, Hamlet, Cyrano z Bergeracu nebo Večer tříkrálový. Objevil se také na televizní obrazovce hlavně díky moderování pořadu: Chcete být milionářem, kde převzal moderátorské žezlo po Vladimíru Čechovi. Kromě toho všeho se také aktivně věnuje dabingu filmů a seriálů. Teď si do svého repertoáru může zařadit i novou audioknihu, na které s námi spolupracoval.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)