Neviditelný (2017)

Jaroslav Havlíček. Kompletní audiokniha. Psychologický román vykreslující rodinné vztahy a maloměstskou morálku. Režie a hudba Jakub Tabery. Mistr zvuku Jan Kacián.

Čte Jiří Schwarz.

Natočeno 2017. Vydala Bookmedia, Audiotéka, srpen 2017 (MP3, celková délka 20 hodin 7 minut) v cyklu Mistři slova.

Pozn.: Jeden z významných románů předního autora psychologické prózy 30. a 40. let minulého století, Jaroslava Havlíčka. Tato kniha z roku 1937 nepřestává čtenáře fascinovat ani dnes. Jedná se o příběh mladého, sobeckého a vypočítavého muže, který pomocí deníku líčí svou životní cestu v prostředí maloměsta na přelomu 19. a 20. století. Osudem muže zahýbá postava Neviditelného. Pomalu se dovršuje zhouba jeho rodiny, která je stižena kletbou a dědičným šílenstvím.

Edice Mistři slova je plná literárních pokladů. Naše nejlepší herecké hlasy, které jsou nám tak blízké, namlouvají své oblíbené knihy a významná literární díla, která je oslovila, ovlivnila a k nimž se třeba i rádi vracejí. Každý měsíc se můžete v Edici Mistři slova těšit na nové příběhy v jedinečném podání našich mistrů mluveného slova a potěšit tak svá srdce.

Jaroslav Havlíček
Český autor, řadící se mezi nejvýznamnější představitele domácí psychologické prózy. Jaroslav Havlíček vystudoval ČVUT v Praze a bojoval v první světové válce. Nakonec zemřel v důsledku fyzického vyčerpání a zánětu mozkových blan. Jeho dílo je zasazeno do maloměsta na přelomu 19. s 20. století a líčí lidské osudy a degeneraci. Nejvíce naturalisticky popisuje duševní stavy narušených lidí i jiné extrémní situace. Podle jeho románů bylo natočeno i několik filmů. Za všechny třeba Petrolejové lampy, nebo Prokletí domu Hajnů.

Jiří Schwarz
Český herec Jiří Schwarz se narodil do umělecké rodiny, a proto už od dětství navštěvoval dramatický kroužek. Když se pak poprvé dostal před kameru, přivedlo ho to až ke studiu na pražské konzervatoři, kde také absolvoval. Jeho prvním stálým angažmá bylo Státní divadlo v Ostravě. Poté, co se vrátil zpátky do Prahy, zakotvil v dnešním Švandově divadle. Pravidelně ho můžeme vidět na televizních obrazovkách převážně v pohádkách a televizních inscenacích. Jeho nejvýznamnější rolí je i podle jeho slov film MÁG, kde hraje básníka K. H. Máchu. V dabingu patří k nejobsazovanějším osobnostem. s

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)