Honicí psi (2017)

Audiokniha Honicí psi  - autor Jorn Lier Horst   - interpret Zdeněk KupkaJorn Lier Horst. Kompletní audiokniha. Severská detektivka, ve které se i hlavní vyšetřovatel vraždy stává podezřelým. Překlad Kateřina Krištůfková. Režie a mistr zvuku Ivo Martiník. Hudba Lukáš Bury.

Čte Zdeněk Kupka.

Natočeno 2017. Vydala Bookmedia a Audiotéka, srpen 2017 (MP3, celková délka 12 hodin 12 minut).

Pozn.: Sedmnáct let starý případ vraždy mladé dívky je znovu otevřen a nové důkazy vedou konečně k usvědčení pravého pachatele. Důkazy ukazují na Williama Wistinga, někdejšího šéfa vyšetřovacího týmu. Někdo důkazy zfalšoval a William teď musí sám na vlastní pěst očistit své jméno a zjistit, kdo ten důkaz vyrobil. Někdo z jeho vyšetřovacího týmu? A proč teď? Je tedy ten již dávno odsouzený člověk skutečně nevinný? Hon se rozbíhá naplno.

Jørn Lier Horst
Tento norský spisovatel patří mezí nejvýznamnější současné detektivkáře. Tomuto žánru se věnuje výhradně a možná proto, že vystudoval policejní akademii, psychologii a kriminologii a 20 let pracoval jako vyšetřovatel, je nyní jeden z nejlepších autorů krimi literatury. Od roku 2013 se spisovatelství věnuje na plný úvazek, ale i tak si udržuje stálý kontakt se svým oborem. Hlavně za přesné vylíčení policejní práce sklízí pochvalné kritiky.
Hlavního vyšetřovatele Williama Wistinga, uvedl na scénu již ve své první detektivce v roce 1995. Doposud v této sérii vzniklo 10 knih.

Zdeněk Kupka
Herec Zdeněk Kupka odešel vysoké školy, aby mohl dělat kulisáka v libereckém Divadle F. X. Šaldy. Tam také později dělal inspicienta. První profesionální angažmá získal v roce 1995 ve Slováckém divadle v Uherském Hradiště. Od roku 2004 je stálým hostem činohry Jihočeského divadla v Českých Budějovicích, kde studuje dvě inscenace za sezónu. Hraje i v Českém Krumlově v divadle s otáčivým hledištěm například komedie Williama Shakespeara v inscenaci Jak se vám líbí. Mimo divadlo můžeme Zdeňka Kupku zahlédnout třeba v televizním příběhu Čekárna, nebo v ruském krimi filmu Aźazel.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)