Setkání s vnitřním dítětem – Jsem tu pro Tebe (2015, 2017)

Monika Nisznanská. Vizualizační audiokniha.

Natočeno 2015 (verze pro ženy) a 2017 (verze pro muže).

Lit.: Nisznanská, Monika: Vizualizační nahrávka *Setkání s vnitřním dítětem – Jsem tu pro Tebe*. In web Monika Nisznanska, b. d. /2015/ (instrukce k nahrávce). – Cit.:  Jsem tu pro Tebe* je především vizualizační. To znamená, že její poslech má za cíl navodit obrazové vjemy. Neznamená to však, že to je jediná možnost, jak její poslech může probíhat. Každý jsme jiný a každý máme vlastní formu představivosti. Někdo vidí obrazy, někdo jen barvy. Někdo vnímá jen pocity. Jiný slyší zase jen zvuky. Všechno je v pořádku. Je třeba zůstat s tím, co je vám vlastní. Může se vám objevit dítě různého věku a pohlaví. Každý v sobě máme dítě ve věku od 0 do 18. Také v sobě máme i druhou polaritu. Objeví se vám přesně to dítě, které vás v tu chvíli potřebuje. Především na sebe neklaďte žádné nároky a pokuste se k poslechu přistoupit bez očekávání.

Co si připravit

Je dobré, abyste se na poslech audionahrávky připravili podle bodů níže. Umožní to prohloubit její léčivé působení.

Čas

Vyhraďte si k poslechu zhruba 30 minut času jen pro sebe. Tak aby vás nikdo nerušil. Samotná nahrávka trvá necelých 20 minut. Počítejte s tím, že nějaký čas budete potřebovat i na přípravu.

Hračka z dětství

Doporučuji vzít si k nahrávce hračku z dětství. Pokud ještě nějakou máte, vezměte si takovou, která vám ho nejvíce připomíná. Pokud už žádnou nemáte, zkuste si pořídit nového plyšáka. Koupit si takového, který se vám líbí, který ve vás vyvolává vzpomínky z dětství. Prosím, neberte si nějakou hračku od vašich dětí. Je potřeba, abyste k té hračce měli  osobní vztah. Pokud žádnou hračku neseženete, vezměte si alespoň nějakou vaši fotku z dětství.

Kapesník

Pro mnohé bývá první setkání s naším vnitřním dítětem dojemné. Není to však pravidlem. Ale pro případ, že byste nějakou slzičku přeci jen uronili, je lepší mít kapesník po ruce. Abyste pak jeho hledáním nemuseli poslech přerušovat a vytrhnout se tak z meditativního stavu.

Tužka a papír

To je čistě dobrovolné. Je však dobré si po skočení poslechu udělat pár poznámek k tomu, co
jste právě prožili. Na poznámky se pak můžete tu a tam podívat a připomenout si, že ve vás někdo takový žije a co potřebuje.

Poloha

Zvolte si buď polohu v sedě s opřenými zády nebo v leže. Při poloze v leže je třeba zvolit si takový čas, abyste při poslechu neusnuli.

Vše si připravit  dopředu

Připravte si vše tak, abyste si pak už jen mohli spustit samotnou nahrávku.

!!! DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ !!!

V případě, že jste v dětství  byli obětí fyzického násilí nebo sexuálního zneužívaní, se na mě před poslechem nahrávky raději obraťte. Zodpovědnost za výsledky poslechu této nahrávky je čistě ve vašich rukou. V případě dotazu se na mě můžete obrátit ZDE. Ráda vám poradím a pomůžu.

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)