Orel mezi vlky (2017)

Simon Scarrow. Kompletní audiokniha. Čtvrtý díl oblíbené série historického románu. Autor Simon Scarrow. Překlad Ludmila Havlíková a Tomáš Havlík. Režie, hudba a mistr zvuku Miloš Vrána.

Čte Marek Holý.

Natočeno 2017. Vydala Bookmedia, Audiotéka v roce 2017 (MP3, celková délka: 13 hodin 52 minut).

Série: Quintus Licinius Cato #4

Pozn.: V létě roku 44 hrozí spojeneckému kmenu Atreabatů povstání. Hlavní hrdinové románu, dva centurioni Marco a Cato, dostávají za úkol zajistit nové vojsko a vycvičit dobrovolníky ze svého kmene. To vše proto, aby dokázali ochránit svého krále. K tomu všemu musí s hrstkou nevycvičených rekrutů najít a zničit vychytralého protivníka. Podaří se jim splnit úkol a přežít jak v boji, tak ve spletitých sítích intrikánů?

Simon Scarrow
Simon Scarrow se narodil v Nigérii, ale společně se svými rodiči procestoval řadu cizích zemí, než zakotvil v Británii. Tam vystudoval historii a tento obor pak i dále učil na City College Norwich. Specializoval se na římské dějiny a rád pro své studenty pořádal poznávací cesty po různých římských památkách a muzeích.
Nakonec se rozhodl, že napíše takové knihy, jaké by si sám rád četl. A tak vznikla řada románů z období římské invaze do Británie. Pedagogické kariéry se nakonec vzdal a nyní se živí jako spisovatel na plný úvazek.

Marek Holý
Marek Holý je brněnský herec, který právě v Brně vystudoval konzervatoř. Před studiem JAMU dal přednost angažmá v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě. Odtud jeho cesta pokračovala do Prahy, kde se stal členem hereckého souboru Divadla na Vinohradech. Je držitelem Ceny Thálie za rok 2013 za titulní roli v muzikálu Zorro. V televizi se objevuje zřídka, například v pohádkách Sedmero krkavců nebo Kočičí princezna. Věnuje se hodně dabingu a načítání audioknih.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)