Mistři slova – Židovka z Toleda (2017)

Lion Feuchtwanger. Historický román, který popisuje soužití židů, křesťanů a muslimů ve středověkém Španělsku ve 12. století. Kompletní audiokniha. Překlad Valter Feldstein. Režie a zvuk Miloš Vrána.

Čte Aleš Procházka.

Natočeno 2017.  Vydala Bookmedia, Audiotéka, leden 2018 (MP3, celková délka 18 hodin 30 minut). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Evropa žije svatou válkou a na pozadí těchto historických událostí se rodí milostný příběh krále dona Alfonsa a krásné židovky Raquel. Příběh lásky dvou odlišných lidí, který nemůže vyvrcholit jinak, než smrtí jednoho z nich.

Edice Mistři slova je plná literárních pokladů. Naše nejlepší herecké hlasy, které jsou nám tak blízké, namlouvají své oblíbené knihy a významná literární díla, která je oslovila, ovlivnila a k nimž se třeba i rádi vracejí. Každý měsíc se můžete v Edici Mistři slova těšit na nové příběhy v jedinečném podání našich mistrů mluveného slova a potěšit tak svá srdce.

Lion Feuchtwanger
Německý židovský spisovatel, dramatik, překladatel a divadelní kritik. Narodil se v Mnichově koncem 19. století. V roce 1908 začal vydávat vlastní literární časopis „Der Spiegel“ a stal se rovněž divadelním kritikem časopisu „Die Schaubühne“. Po nástupu Hitlera emigroval do Francie a aktivně se účastnil protifašistického hnutí. Ve svých dílech se věnuje tématům protiválečným a antifašistickým.

Aleš Procházka
Herec, který v současnosti hostuje v Městských divadlech pražských, pochází z Prahy. Vystudoval pražskou DAMU a působil na různých divadelních scénách, hrál v mnoha televizních inscenacích a seriálech. Věnuje se také dabingu a svůj hlas propůjčil například Tomu Hanksovi, agentu Cooperovi v kultovním seriálu Twin Peaks nebo Severusi Snapeovi ve filmech o Harrym Potterovi.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)