Temná věž VI. – Zpěv Susannah (2018)

Audiokniha Zpěv Susannah  - autor Stephen King   - interpret Libor TeršStephen King. Kompletní audiokniha. Překlad Linda Bartošková.

Čte  Libor Terš.

Natočeno 2018. Vydala Audiotéka, Bookmedia, květen 2018 (celková délka 14 hodin 2 minuty).

Pozn.: Audiokniha Zpěv Susannah, jejíž autorem je Stephen King, je šestým a obsahově nejnabitějším dílem kultovní ságy Temná věž. Také tento díl načetl Libor Terš. Série Temná věž popisuje cestu hlavního (anti)hrdiny Rolanda Deschaina z Gileadu, posledního „pistolníka“, při hledání Temné věže.

V tomto díle musí Roland a jeho ka-tet zachránit těhotnou Susannah, v jejímž těle sídlí démonická matka Mia, která chce přivést na svět svého „chlapíčka“. S pomocí Černé třináctky ji odvede do New Yorku roku 1999, kde porodí. Roland ale musí zároveň ochránit růži na pozemku v New Yorku roku 1977, s tím souvisí, komu bude patřit prázdná parcela pana Calvina věže. Rozdělí se. Jedna polovina ka-tet se vydá hledat Susannah-Miu a ta druhá odejde ochránit růži. Putování je dovede až k setkání se Stephenem Kingem, spisovatelem z Maine, který píše příběhy Temné věže. Jedná se o obsahově nejnabitější knihu z celé série Temné věže Stephena Kinga, s mnoha zásadními momenty.

STEPHEN KING:
Pokud mluvíme o Stephenu Kingovi, musíme o něm hovořit jako o jednom z nejproduktivnějších, čtenářsky nejúspěšnějších a neprodávanějších spisovatelů a grafomanů moderní doby. Vydal již před 70 titulů (některé pod pseudonymem Richard Bachman). Specializuje se na horory a řada jeho knih a povídek byla zfilmována. Mezi jeho nejslavnější díla patří knihy Carrie, To, Mrtvá zóna, série Temná věž a Prokletí Salemu. Na jeho dílech jsou postaveny například snímky Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle. Pochází z Portlandu v Maine a povídá se, že právě on svou knihou To, rozšířil fobii z klaunů – coulrofobii.

LIBOR TERŠ:
Libora Terše můžete znát spíše než podle fotky, podle jeho typicky zabarvenému hlasu. Dabingu se věnuje celý život a za svou kariéru nadaboval desítky postav seriálů i filmů. Mezi ty nejznámější patří například Dr. James Wilson ze seriálu Dr. House, detektiv Frank Tripp ze seriálu Kriminálka Miami. Můžete jej slyšet i v mnoha hollywoodských filmech, ke kterým patří Batman: Návrat Temného rytíře, Jak vycvičit draka, Armagedon nebo Madagaskar. Audiotéce propůjčil svůj hlas k načtení série Temné věže Stephena Kinga.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)