Temná věž III. – Pustiny (2017)

Stephen King. Audiokniha Pustiny  - autor Stephen King   - interpret Libor TeršKompletní audiokniha. Překlad Linda Bartošková. Režie a zvuk Miloš Vrána.

Čte Libor Terš.

Vydala Audiotéka, Bookmedia (celková délka 19 hodin 27 minut).

Pozn.: Audiokniha obsahuje třetí díl obří ságy Temná věž, kterou píše Stephen King od studentských let.

Temná věž #3

Třetí část jedinečné fantasy série Temná věž od legendy hororu Stephena Kinga má název Pustiny. Zavádí posluchače do prostředí tajuplného Středosvěta, kde se odehrává příběh poutníků v čele s pistolníkem Rolandem. Dozvídáme se, co na své cestě do vnitrozemí zažili poté, co se otevřely poslední dveře na břehu moře. Po odpočinku následuje doba příprav, která znamená pro každého něco jiného. Hrozící šílenství na sebe ale nenechá dlouho čekat. Děj prochází několika časovými a prostorovými rovinami a vyprávění má v sobě kouzlo sci-fi, thrilleru i westernu.

Stephen King (*1947)
Proslulý americký autor začal psát velmi brzy. K jeho příběhům ho inspirovaly životní události, počínající náhlým odchodem jeho otce od rodiny a pokračující střídáním různých profesí nebo stěhováním. Při studiu na univerzitě psal nejenom povídky, ale také publikoval v časopisech. Po úspěšném vydání románu Carrie z roku 1972 se rozhodl pro spisovatelskou dráhu a napsal přes třicet knih. Osud se ale opět ozval tím, že Kinga srazilo auto. Musel práci na dlouho přerušit, ale poté se mu podařilo navázat na předchozí úspěch. Několik jeho knih se dočkalo zfilmování, k nejoceňovanějším patří oscarové Vykoupení z věznice Shawshank.

Libor Terš (*1963)
Herec a dabér Libor Terš se věnuje práci se svým hlasem celý život. Na počátku kariéry působil jako loutkoherec a také se objevil v televizních filmech. Diváci si jeho hlas zapamatovali jak z amerických velkofilmů, tak například ze seriálu Dr. House, kde mluvil roli doktora Wilsona. Často dabuje také postavy animovaných filmů a seriálů (Madagaskar, Jak vycvičit draka a další). Pro Audiotéku načetl Kingovu sérii Temná věž.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)