Drž mě pevně, miluj mě zlehka (2018, 2019)

CoverRobert Fughum. Kompletní audiokniha. Je to jednoduché – chodí sem totiž lidi. A to znamená, že se může stát cokoliv.

Účinkují Miroslav Hanuš, Helena Dvořáková.

Natočeno 2018. Vydalo Tympanum, březen 2019 (1 CD MP3, EAN 8594072273773).

Pozn.: Původně bylo vydání plánováno na prosinec 2018.

Argentinské tango, to jsou krásné ženy, vysoké podpatky, milongueros, vášeň a slunce … ale také lidé s všedními starostmi, poutníci žíznící po lásce a objetí, které pohání lidská potřeba pohybovat se společně do rytmu hudby. V seattleské tančírně Century se setkávají lidé nejrůznějšího věku, pohlaví, národnosti, náboženského vyznání a osudů. To, co je důležité venku, na tom tady nezáleží. Jde tu totiž o jediné – o tanec, který se může stát cestou k proměně. Tango je novým pohledem na svět, otevřením zapomených dveří v pokoji života…Zkuste vzít za kliku, je dost možné, že ani ty vaše ještě nebudou zamčené! Vždyť tanec neznamená nic jiného než objímat se a kráčet při hudbě.

Lit.: red: SOUTĚŽ: Drž mě pevně, miluj mě zlehka. Vyhrajte audioknihu podle románu Roberta Fulghuma. In web IRozhlas, 25. 3. 2019 (článek). – Cit.:Obyčejné lidské příběhy, které se odehrávají v rytmu argentinského tanga. Román Drž mě pevně, miluj mě zlehka vyšel v roce 2011 a dočkal se také například adaptace pro divadelní prkna. Nyní dílo oblíbeného amerického spisovatele Roberta Fulghuma vychází jako audiokniha. Právě o ni tento tento týden hrajeme v pravidelné knižní soutěži.

V seattleské tančírně Century se setkávají lidé nejrůznějšího věku, pohlaví, národnosti, náboženského vyznání i osudů. Na kurzy tanga docházejí, aby se vypořádali se svými osobními problémy a našli oporu v druhém člověku. Kým jsou venku, totiž na parketu nehraje roli. Záleží pouze na tanci.

Právě prostřednictvím něj nechává Robert Fulghum nahlédnout do životů svých postav. Jednou z nich je i právník Aristo Joyce, který s oblíbeným americkým beletristou sdílí několik charakteristik. On sám totiž před napsáním knihy strávil několik měsíců v Argentině, kde se v místní taneční škole naučil tancovat tango. Stejně jako Aristo při něm našel lásku.

Robert Fulghum je především povídkář a esejista, během života ale vystřídal různá povolání, jako je například kovboj, barman, pastor nebo učitel. Proslavil se knihou Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce.

Román Drž mě pevně, miluj mě zlehka zinscenoval v roce 2013 pro Divadlo ABC Miroslav Hanuš. Příběhy z tančírny Century nyní spolu s Helenou Dvořákovou také namluvili. Přebal audioknihy doplňuje ilustrace Willow Baderové, manželky Roberta Fulghuma. (….)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)