Slyšíš, jak mluví stromy? (2018)

Peter Wohlleben. Audiokniha. Co všechno můžeš objevit v lese.

Čte Martin Preiss a děti.

Natočeno 2018. Vydal Kazda v roce 2018 (1 CD MP3, celková délka 3 hodiny 27 minut).

Lit.: anonym (= Huřťáková Hašková, Sabina): Slyšíš, jak mluví stromy? Poslechněte si s vašimi dětmi příběh psaný přírodou. In web Knižní kavárna, (posluchačská recenze). – Cit.:  Audiokniha Petera Wohllebena je první z jeho prací, která je určena primárně dětem. Laskavým jazykem jim vysvětluje tajnosti přírody, které by se jinak velmi nudnou formou učily ve škole. Audiokniha Slyšíš, jak mluví stromy? nadchne malé i velké čtenáře a posluchače, a poučí je o spoustě zajímavostí z přírody.

Peter Wohlleben vysvětluje hlavně život stromů. Píše o tom, jak rostou, koření, z čeho žijí, jak na jejich růst a život působí okolí v němž stojí, chování lidí i růst okolních rostlin a život zvířat.
Dozvíte se, co stromům škodí a co jim naopak prospívá, proč je datel lesní architekt, jak žijí divoká prasata, srny i jeleni. Zjistíte, pro koho je les nebezpečný a zda byste se tam měli bát.
Po poslechu této audioknihy budete nejen chytřejší, ale získáte ke stromům, ke zvířatům a vůbec k celé přírodě velký respekt a uznání. Až příště půjdete do lesa na procházku, budete si více všímat života kolem sebe, prohlédněte si mraveniště a budete vědět, jak ho mravenci postavili, i spoustu dalších věcí.

I když jsem dospělá, audiokniha Slyšíš, jak mluví stromy? mě velmi zaujala. Bylo to i poklidným vyprávěním Martina Preisse, který dodal knize tu správnou šťávu. Jeho hlas byl laskavý a vyrovnaný, ale neuspával. I když jsem audioknihu poslouchala hlavně před spaním, neusnula jsem u ní.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)