Stíny New Orleans 1/6 (2018-2019)

Audiokniha Stíny New Orleans – 1. díl  - autor Maciej Lewandowski   - interpret Petr KubesMaciej Lewandowski. První audioknižní seriál.

Čte Petr Kubes.

Natočeno 2018. Premiéra 1. dílu 8. 1. 2019 (33 min.; celková délka 3 hod. 48 min.). Vydala Audiotéka v roce 2019.

Obsah: 1. Big Easy po půlnoci. Poručík John Legrasse je policista poznamenán zkušenostmi a zážitky z Velké války. Viděl příliš mnoho a ví příliš mnoho. Ani teď však tohoto strážce zákona znaveného životem nečeká klid. V nočních ulicích Big Easy skrytě vládnou temné síly, se kterými se setkal už v minulosti. Během policejního zátahu na dealery drog naráží na obchodníky s bílým masem a ve sklepích je nalezeno ženské tělo nahánějící hrůzu i těm nejostřílenějším vyšetřovatelům.

2. Přízračné tajemství. Démoni z bažin se nevzdávají. Objevují se nečekaně, objevují se všude. Poručík Legrasse si je pamatuje moc dobře z minulosti a ví, že byla chyba je nezastavit, dokud byli v bažinách. Ti, co mají ve městě vliv, ale na Legrasse naléhají, aby případ hrůzné vraždy ženy uzavřel a nepokoušel hněvu bestie. Poručík se však nevzdává, i když ví, že než pozvedne zbraň, bude muset překonat svůj strach.

3. Znalecký posudek. Jedediah zná jazyk mrtvých. Vyšetřování z tohoto světa ho nemůže vystrašit. Problémy poručíka Legrasse jsou ale pozemského charakteru a oběti, které nachází na ulicích, jsou až příliš reálné. Je přesvědčen, že tentokrát čelí démonickým silám.

4. Profesionální záležitosti. Zločinecká síť je velká a její chapadla se ukrývají v podzemních labyrintech města. Doupě všech místních vyvrhelů není místo, kde by chtěl být kterýkoli policista sám spatřen, ale poručík Legrasse ví, že mu hlava mafie může dát cenné informace…

5. Objektivní škoda. Stíny zavádí vyšetřování do Jamsonova koloniálního obchodu. Souvisí s nedávnými zločiny pašování starých knih z Francie? Nebo se za trestnou činností Jamsona skrývá ještě něco víc? Není totiž pašování jako pašování, a navíc Legrasseova přítomnost v obchodě se některým vyšetřovatelům vůbec nepozdává. Co když je poručík jen pěšcem v rituální hře?

6. Zpackaná práce. Poručík Legrasse má konečně reálnou stopu, zná jméno, zná tvář. Jenže, když už se vydává za podezřelým, démoni z bažin znovu vylézají, aby ukázali ohavnost svého díla. Jejich další oběť rozhodně není náhodná.

Pozn.:  Chceš prozradit tajemství? Zítřejší den mohl být jen další všední úterý. Mohl. Ale chceme to tak?… Ne, osmý leden bude výjimečný. Bude znamenat další malý audioknižní milník, prostě vážně něco!

Zítra totiž vypustíme úvodní díl prvního ryze audioknižního seriálu STÍNY NEW ORLEANS. Audioknihu, jejíž předlohou není žádná papírová kniha, ani žádný jiný vydaný text.

Předloha audioknižního seriálu byla inspirována hororovými příběhy H. P. Lovecrafta a spadá tak do žánru temného thrilleru, hororu či noir.

Pozn. 2: Stíny New Orleans jsou temným thrillerem se silnými prvky hororu, který vychází jako první ryze audioknižní seriál. Pro Audiotéku jej exkluzivně napsal Maciej Lewandowski inspirován hororovým příběhem H. P. Lovecrafta „Volání Cthulhu“.

Hororové hrůzy se v New Orleans prolínají s dosti reálnými, i když hrůzostrašnými a zločineckými rituály. Protože tam, kde nenávist vládne lidskou rukou, černá magie se probouzí. A ne každý se proti ní odváží bojovat.

Poručík John Legrasse je policista poznamenán zkušenostmi a zážitky z Velké války. Viděl příliš mnoho a ví příliš mnoho. Ani teď však tohoto strážce zákona znaveného životem nečeká klid. V nočních ulicích Big Easy skrytě vládnou temné síly, se kterými se setkal už v minulosti. Během policejního zátahu na dealery drog naráží na obchodníky s bílým masem a ve sklepích je nalezeno ženské tělo nahánějící hrůzu i těm nejostřílenějším vyšetřovatelům.

PETR KUBES:
Pochází z Olomouce. Po gymnáziu začal studovat divadelní fakultu v Praze pod vedením režiséra Luboše Pistoria a herce Jiřího Adamíry. Své první angažmá strávil v Mladé Boleslavi, poté se přesunul Městských divadel pražských, konkrétně do Divadla Rokoko, kde působil čtyři roky. Současně hostoval také v Národním divadle, v Divadle v Řeznické nebo v Divadle Minor. Od roku 2003 působí v Moravském divadle Olomouc. Vedle své divadelní práce velice rád spolupracuje s Českým rozhlasem a katedrou bohemistiky na Filozofické fakultě Univerzity Palackého. K jeho nejvýraznějším rolím, které dosud ztvárnil, patří Shakespearův Hamlet, Ibsenův Solnesse či Salieri v Shafferově Amadeovi.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)