Říkala si o to (2019)

Audiokniha Říkala si o to  - autor Louise O'Neillová   - interpret Klára NovákováLouise O´Neillová. Kompletní audiokniha. Překlad Květa Palowská.

Čte Klára Nováková.

Natočeno 2019. Vydala  Audiotéka, Bookmedia, duben 2019 (MP3, celková délka 7 hodin 29 minut).

Pozn.:  Říkala si o to je audiokniha, která chce vyvolat debatu o tabuizovaném tématu.

„Nemůžu si vzpomenout, a tak se ty fotky a komentáře staly mými vzpomínkami.“

Osmnáctiletá Emma není příliš sympatická hrdinka. Je povrchní, sobecká a pokrytecká. A takový je i celý svět, ve kterém žije. Jednoho dne se probudí na prahu svého domu celá zhmožděná a rozbolavělá a na nic z předchozí noci si nepamatuje. Její zdánlivě dokonalý život se obrátí naruby, když se na sociální síti objeví záplava detailních fotografií z onoho večera. Emma byla znásilněna.

Autorka Louise O’Neillová poodhaluje čtenáři vnitřní svět oběti hromadného znásilnění a ukazuje, čím si takový člověk musí projít. Emma čelí odsouzení nejen ze strany většiny obyvatel malého městečka, ve kterém žije, ale i od svých vlastních rodičů. Byla opilá, zdrogovaná a provokativně oblečená. A autorka chce, aby si čtenář položil otázku – opravdu si o to říkala?

LOUISE O’NEILOVÁ
Narodila se v Irsku a studovala angličtinu na univerzitě v Dublinu. Chvíli pracovala jako stylistka pro časopis Elle v New Yorku, pak se ale rozhodla vrátit do Irska a věnovat se psaní. Nyní má na kontě již čtyři romány, Říkala si o to je její druhý, který se stal v Irsku bestsellerem číslo jedna a vyhrál mnohá ocenění. Louise O’Neillová nyní pracuje jako novinářka na volné noze a věnuje se tématům jako feminismus, móda nebo popkultura. Louise O’Neillová

se narodila v Irsku a studovala angličtinu na univerzitě v Dublinu. Chvíli pracovala jako stylistka pro časopis Elle v New Yorku, pak se ale rozhodla vrátit do Irska a věnovat se psaní. Nyní má na kontě již čtyři romány, Říkala si o to je její druhý, který se stal v Irsku bestsellerem číslo jedna a vyhrál mnohá ocenění. Louise O’Neillová nyní pracuje jako novinářka na volné noze a věnuje se tématům jako feminismus, móda nebo popkultura.

KLÁRA NOVÁKOVÁ
Společně se svou sestrou se věnuje dabingu už jedenáct let. Za tu dobu měla možnost nadabovat spoustu seriálových a filmových rolí. Je držitelkou Ceny Františka Filipovského za dětský výkon v dabingu. V současnosti studuje žurnalistiku a ve volném čase miluje četbu knih a sledování filmů.

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)