Jak drahé je zdarma? (2019)

Jak drahé je zdarma - Dan ArielyDan Ariely. Proč chytří lidé přijímají špatná rozhodnutí. Kompletní audiokniha.

Čte Gustav Bubník.

Natočeno 2019. Vydal ProgresGuru v roce 2019 (celková délka 7 hod 41 min.).

Pozn.: Proč se při rozhodování chováme iracionálně a jak to napravit?

Téměř žádný člověk se při rozhodnutích nechová racionálně a marketing toho umí perfektně využít: Kolikrát vás dostala nějaké akce 2 + 1 zdarma, nebo třeba neodolatelné povánoční výprodeje?

Peníze a cena ovlivňují naše myšlení, chování i společenskou morálku a je velmi obtížné určit, co je správné, co je trik a jak na to reagovat.

Jak se rozhodovat lépe a nesedat marketingu na lep

Audiokniha vám ukáže směr – cestu si musíte prošlápnout sami. Při rozhodování nás ovlivňuje mnoho faktorů: moře rozbouřených emocí, tradiční společenské zvyklosti i předsudky. K tomu si připočtěte obrovský marketingový tlak. Můžete mít tak trochu pocit, že hrajete pořád v „oslabení“.

Dan Ariely vám v audioknize ukáže na konkrétních, překvapivých příkladech, které jsou podloženy jeho výzkumy, jak mít svá rozhodnutí pod kontrolou a rozhodovat se lépe.

Až vám příště přijde jedinečná exkluzivní nabídka, kterou využijete jenom do dnešní půlnoci, tak už vás to tak masírovat nebude.

Seznam kapitol

00 Úvod 01 Kapitola 1 – Jak je to s relativitou 02 Kapitola 2 – Omyly a mýty kolem nabídky a poptávky 03 Kapitola 3 – Jak drahé je zdarma 04 Kapitola 4 – Kolik nás stojí společenské normy 05 Kapitola 5 – Jak důležité je vzrušení 06 Kapitola 6 – Proč tak rádi odkládáme práci 07 Kapitola 7 – Jak drahé je vlastnictví 08 Kapitola 8 – Nechte si otevřená zadní vrátka 09 Kapitola 9 – Velká očekávání 10 Kapitola 10 – Síla ceny 11 Kapitola 11 – Cesta do hlubin našeho charakteru 12 Kapitola 12 – Jak peníze cvičí s naším charakterem 13 Kapitola 13 – Pivo a bezplatné obědy

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)