Pro hrst lentilek (2019)

Lavie Tidhar. Z anglického originálu Candy, vydaného nakladatelstvím Scholastic roku 2018, přeložila Petra Johana Poncarová. Režie Zuzana Burianová. Hudba Petr Šmíd. Zvuk Petr Mašek. Illustrace Mark Beech. Grafická úprava obalu pro CD Matěj Čadil. Odpovědná redaktorka Tereza Melicharová.

Čte Šárka Vaculíková.

Natočeno 2019. Vydalo Tympanum, srpen 2019 (1 CD MP3).

Pozn.: Slavný soukromý detektiv Phil Marlowe má vážnou konkurentku: je jí dvanáct a jmenuje se Nelle.

Nelle žije ve městě, kde byla na všechny sladkosti vyhlášena prohibice. Jenže se zákazem čokolády a bonbonů začnou okamžitě vznikat pašerácké gangy a v policii bují korupce. Když jednoho dne vstoupí do Nelliny detektivní kanceláře v zahradní kůlně zlopověstný gangster Eddie Mentolka a požádá Nelle, aby mu našla ztraceného plyšového medvídka, hrdinka zavětří velký případ. Ale než se jí podaří méďu vypátrat, zmizí i Eddie. Proč byl medvídek pro Eddieho tak důležitý? A co se skrývá v opuštěné továrně na čokoládu? Zábavná „báječně čokoládová“ parafráze na slavné detektivní romány z doby americké prohibice okouzlí nejen děti, ale i hravé dospělé. (anotace)

Lavie Tidhar (1976)

Narodil se v izraelském kibucu, ale žil i v Jižní Africe, Laosu nebo na Vanuatu a dnes žije v Londýně. Ve světě literatury si udělal jméno jako autor sci-fi a fantasy, ale věnuje se rozmanitým žánrům od básní a povídek až po grafické romány. Za svůj román Osama (Usáma) získal v roce 2012 World Fantasy Award for Best Novel a porazil tak mj. Stephena Kinga nebo George R. R. Martina.  V roce 2007 vydal sbírku židovských fantasy povídek pod názvem HebrewPunk.

Šárka Vaculíková (1987)

Vystudovala herectví na Pražské konzervatoři a katedru Autorské tvorby a Pedagogiky na DAMU. Před televizní kamerou debutovala v pohádkovém příběhu Zakletá třináctka (2004), kde si zahrála hned jednu z hlavních rolí po boku Hany Maciuchové a Gabriely Vránové. Nabídku do seriálu TV Nova Ulice dostala ještě jako studentka pražské konzervatoře, jednu z hlavních postav si Šárka Vaculíková zahrála také v třináctidílném seriálu První krok. Objevila se ve filmech David, Zloději zelených koní, Seznamka nebo v pohádce Řachanda. Je v angažmá v Divadle na Vinohradech, kromě toho účinkuje také v inscenacích Divadelního spolku Kašpar a v Divadle v Celetné uvádí své autorské představení Milena má problém. S vydavatelstvím Tympanum spolupracovala na titulu Tereza – Etiketa pro dívky.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)