Rukověť bojovníka světla (2019)

Paulo Coelho. Kompletní audiokniha. Z portugalského originálu Manual do Guerreiro da Luz přeložila Pavla Lidmilová. Režie Zuzana Pitterová. Hudba Jan Šikl. Zvuk David Pravda. Design obálky Diana Delevová. Odpovědná redaktorka Tereza Melicharová.

Čte Taťjana Medvecká, Marek Němec.

Natočeno 2019. Vydalo Tympanum, říjen 2019 (1 CD MP3).

Pozn.: Bojovník světla je ten, jenž se navzdory všem těžkostem všedního dne dokáže bít za své sny.

Oblíbený autor ve svých inspirujících krátkých textech vede posluchače k tomu, aby vyšel vstříc nejistotě života a naplnil svůj jedinečný osud. Audiokniha, která se může stát průvodcem na každodenní cestě k vnitřnímu zrání, vychází z duchovních tradic různých zemí a klade důraz na základní lidské hodnoty, nutnost nepřestávat hledat pravdu a také ji žít. Svým nenapodobitelným způsobem tak Paulo Coleho ukazuje, že bojovník světla může ožít v každém z nás. Je třeba jen vidět a vnímat, že být naživu je zázrak, nebát se prohrávat, nepodléhat malomyslnosti a únavě a nepřestávat věřit v lásku.

Paulo Coelho (1947)

Je považován za jednoho z nejvlivnějších spisovatelů dnešní doby, uveřejnil své knihy v 168 zemích v překladu do 80 jazyků, jejich náklad přesáhl počet 150 milionů výtisků a patří tak mezi jednoho ze tří nejprodávanějších autorů na světě. Rodák z Rio de Janeira svou literární dráhu začal jako dramatik, textař, novinář a scénárista. V roce 1987 absolvoval pouť do španělského Santiago de Compostela. Rok poté napsal knihu Poutník: Mágův deník a v následujícím roce vydal román Alchymista, které jej rychle proslavily po celém světě a znamenaly začátek jeho úspěšné dráhy. Z bohatého kaleidoskopu jeho děl Tympanum dosud vydalo audioknihy Alchymista, Poutník: Mágův deník, Čarodějka z Portobella, Nevěra, Vyzvědačka, Veronika se rozhodla zemřít, Vítěz je sám, Jedenáct minut a Hipík.

Taťjana Medvecká (1953)

členka činohry Národního divadla, kde nastudovala více jak osmdesát rolí. Dvakrát získala Cenu Thálie, vyhrála v rozhlasové anketě Neviditelný herec a za výkony v dabingu obdržela Cenu Františka Filipovského. Často se objevuje v televizi i filmu, hrála v slavném filmu Marečku podejte mi pero, v pohádce Nejkrásnější hádanka nebo např. v televizním seriálu Hořící keř. S Tympanem spolupracovala na titulech Druhý gong nebo Čárový kód.

Marek Němec (1981)

Po studiu na střední průmyslové škole stavební v Chebu absolvoval herectví na DAMU. Od roku 2001 hraje v divadelním spolku Kašpar, působil též v Činoherním studiu v Ústí nad Labem. Kromě herectví se věnuje divadelní režii (Divadlo Ungelt, Divadelní spolek Kašpar). V roce 2013 byl nominován na Cenu Alfréda Radoka v kategorii Talent roku. Moderuje na ČT Déčko rodinný pořad TamTam a dětský pořad Studio kamarád. S Tympanem spolupracoval na titulu Opravdová láska.

Nahrávka vznikla podle knihy Paula Coelha Rukověť bojovníka světla vydané nakladatelstvím Argo v roce 2006.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)