Jak to bylo, pohádko? Dvakrát sedm pohádek (2019)

František Hrubín. Zhudebněné pohádky. Hudba Eduard Douša, Lukáš Hurník, Jaroslav Krček, Ondřej Kukal, Lukáš Sommer, Miloš Štědroň. Texty Anna Císařovská. Kytara Eliška Holá.  Ilustrace Natálie Peterková. DIP design Kryštof Komrska. Hudební režie Patrick Vacik. Zvukový mistr, střih, mastering Eliška Bejčková. Hlasový poradce Eva Spoustová. Produkce Eliška Holá, Anna Císařovská, Alena Bartošíková.

Účinkují Anna Císařovská a Saša Rašilov

Natočeno říjen 2018 a leden 2019 (studio DAMU). Vydal Radioservis a Anička+Eliška v roce 2019 (1 CD, CR1024-2, v přípravě).

Pozn.: František Hrubín přebásnil nádherným jazykem známé příběhy a vznikly tak nestárnoucí veršované pohádky pro nejmenší děti. My Vám nabízíme zcela originální zpracování. 2×7 pohádek zhudebnili pro hlas a kytaru významní čeští skladatelé. Vznikly tak hudebně poetické lahůdky nejen pro děti. CD je navíc obohacené o interaktivního výtvarného průvodce přímo pro děti. Hravé ilustrace dobarvují prožitek z poslechu a nádherná hudba umocňuje každé slovo laskavých pohádek. (anotace)

Obsah: První pohádka; Perníková chaloupka; Červená karkulka; Smolíček a jeskyňky; Paleček a jeho kamarád; O nezvedených kůzlatech; Malá pohádka o řepě; Kuřátko a obilí; Otesánek; Dědečkův koblížek; O chytrém Budulínkovi; O Palečkovi, který vyrostl; Začarovaný les; Pohádka o veliké řepě.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

yla to moc hezká a příjemná spolupráce. Psát pro děti je vždycky radost. ED

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)