Divadlo za branou (1956, 2019)

CoverBohuslav Martinů. Opera-balet o 3 dějstvích, H 251, libreto skladatel na motivy pantomim Jeana Gasparda Deburaua, Molièrovy hry Létající doktor a české a moravské lidové poezie ze sbírek Františka Bartoše, Karla Jaromíra Erbena a Františka Sušila. Rozhlasová úprava Vlastimil Pantůček.  Akademické pěvecké sdružení Moravan a Vachův sbor moravských učitelek, sbormistr Jiří Kubica. Orchestr opery Státního divadla v Brně, dirigent František Jílek.

Osoby a obsazení: Kolombína (Cecilie Strádalová), Harlekýn (Boris Čechovský), Katuška (Libuše Lesmanová), Pierot (Eduard Hrubeš), ponocný (Vladimír Bauer), starosta (Václav Halíř), hospodský (Vlastimil Šíma), stařec (Jindřich Doubek), zaříkávačka (Helena Burianová).  V dialozích účinkují Helena Kružíková, Otakar Dadák, Josef Karlík a Rudolf Krátký.

Nastudovalo Brno v roce 1956. Vydala Radiotéka, listopad 2019 (2 CD, CR1016-2; EAN 8590236101623; celková délka 110 min.).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)