Hvězda naděje (1988, 1989, 2014)

Marie Křepelková. Pohádka. Hudba Ilja Hurník. Komorní orchestr řídí Jiří Váchal. Zvuk, střih a mixáž Ivan Mikota. Odpovědný redaktor Jiří Šrámek. Režie Maria Křepelková.

Osoby a obsazení: princ (Jiří Schwarz), Hvězděna (Zlata Adamovská), Hvězda (Jiřina Švorcová), rytíř odsouzený (Rudolf Hrušínský I.), Země (Jaroslava Adamová), Voda (Alena Vránová), Vzduch (Petr Štěpánek), Oheň (Pavel Pavlovský), Chmury (Věra Galatíková, Simona Stašová), rádcové (Svatopluk Beneš, Josef Kemr), koník (Jaroslav Satoranský).

Natočeno v pražském studiu Lucerna, březen 1988. Vydal Supraphon v roce 1989 (1 LP; Su 11 0507-1811 G, stereo). Reedice Supraphonline, leden 2014.

Pozn.: Naše dramatizovaná pohádka začíná svatbou princezny Hvězděny a budoucího krále Jaromíra, ale svatbu překazí tajemný rytíř a vyzve prince na souboj. Princ ale nechce bojovat, je rozmazlený, bojí se a chová se jako zbabělec – rytíř mu dá lhůtu tři roky, aby si princeznu zasloužil a i s princeznou Hvězděnou zmizí.

Princ Jaromír se vydá princeznu hledat se svými rádci a svým mluvícím koníkem; rádci jej však okradou a zmizí, i věrného koníka mu vezme tajemný rytíř. Přesto hledá dál, bez peněz a bez šperků, během svého putování se dovídá, jak špatně vládl, jak naslouchal zlým rádcům a zavinil tak mnoho špatného. Přepadají ho zlé a lstivé „Chmury“ a tehdy, po roce útrap a marném hledání Hvězděny, mu pomáhá jeho Hvězda naděje….

Pohádka o skutečných hodnotách, o přátelích, kteří pomáhají vždy a nejen tehdy, když máte peníze, pohádka o smyslu práce, zodpovědnosti, pohádka o naději a o nutnosti „jít dál“… (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)