Limonádový Joe (2020)

Jiří Brdečka. Kompletní audiokniha.

Čte Petr OldTrebi Třebický.

Natočeno 2020. Vydalo Čti mi!, březen 2020 (MP3, celková délka 9 hod. 12 min.). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Český pohled do proslulého období americké historie, kdy správná volba nápoje mohla rozhodnout o mnohém! Tento román z pera Jiřího Brdečky je parodií na klasické westerny s Jesse Jamesem, Billy Kidem a Buffalo Billem. Knihu proslavil stejnojmenný film z roku 1964.

Autor: Jiří Brdečka (24. prosince 1917 v Hranicích na Moravě – 2. června 1982 v Praze) byl český novinář, publicista, spisovatel, scénárista, výtvarník, kreslíř, ilustrátor a filmový režisér hraných i animovaných filmů, blízký spolupracovník Jiřího Trnky a Jana Wericha ve studiu Bratři v triku, dlouholetý spolupracovník filmového režiséra Oldřicha Lipského. Mezi jeho nejlepší filmové scénáře bezesporu patří dodnes divácky úspěšné parodické filmy Limonádový Joe aneb Koňská opera, Adéla ještě nevečeřela či Tajemství hradu v Karpatech. Jako scénárista se podílel i na dalších českých filmech jako byla filmová pohádka Bořivoje Zemana Byl jednou jeden král, Zemanova díla Vynález zkázy a Baron Prášil, či film Vojtěcha Jasného Až přijde kocour, nebo i známá komedie režiséra Martina Friče Císařův pekař a pekařův císař.

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)