O statečném kováři (2020)

Na obrázku může být: 1 person, textBožena Němcová. Pohádka. Text písní Jiří Suchý. Hudba Petr Ulrych. Hrají Javory, zpívají Petr Ulrych a Hana Ulrychová. Scénář Bohumil Steiner, Jaroslav Petřík, Klára Latzková, Igor Ondříček, Naďa Dvorská.

Čte Pavel Kříž.

Nahrávka dokončena 17. 3. 2020 (studio Soundguru). Vydal Supraphon 22. 5. 2020 (1 CD, Su 6609-2).

Pozn.: Slavná filmová pohádka ožívá ve vyprávění proslulého hlavního hrdiny, doprovázena původní hudbou. Na motivy pohádky Boženy Němcové Neohrožený Mikeš, dále podle scénáře filmu O statečném kováři Bohumila Steinera a Jaroslava Petříka (1983) a scénosledu Kláry Latzkové a Igora Ondříčka ke stejnojmennému muzikálu v Městském divadle Brno (chystaném na léto 2020), zpracovala Naďa Dvorská.

Základem této pohádky je vyprávění o chlapci nadaném nesmírnou silou, zároveň vlídností, dobrotou a empatií. Kovář Mikeš se vydává do světa proto, aby konal dobro. Rád by vysvobodil ze zajetí princezny, ale musí při tom překonat překážky, kladené mu nejen zlým kouzelníkem Černým králem, ale i falešnými kamarády. Pohádku doprovázejí písně sourozenců Ulrychových napsané Petrem Ulrychem pro stejnojmenný film a pro chystané představení Městského divadla Brno. Pavel Kříž, původní interpret filmového Mikeše, se tak po několika desetiletích vrací jako vypravěč k postavě, která spoluvytvářela jeho herecké renomé a věhlas. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)