Povídky současných českých autorů (2020)

Audiokniha Povídky současných českých autorů  - autor Markéta Baňková;Bianca Bellová;Ivan Binar;Anna Bolavá;Petr Borkovec;Miloš Doležal;Irena Dousková;Martin Goffa;Emil Hakl;Milena Holcová;Pavla Horáková;Dora Kaprálová;Michal Kašpárek;Pavel Kohout;Jiří Kratochvil;Hana Lundiaková;Alena Mornštajnová;Markéta Pilátová;Petr Placák;Jaroslav Rudiš;Karol Sidon;Petra Soukupová;Petr Stančík;Michal Šanda;Jáchym Topol;Radka Třeštíková;Eva Turnová;Miloš Urban;Jan Vodňanský;Sára Vybíralová   - interpret více hercůMarkéta Baňková, Bianca Bellová, Ivan Binar, Anna Bolavá, Petr Borkovec, Miloš Doležal, Irena Dousková, Martin Goffa, Emil Hakl, Milena Holcová, Pavla Horáková, Dora Kaprálová, Michal Kašpárek, Pavel Kohout, Jiří Kratochvil, Hana Lundiaková, Alena Mornštajnová, Markéta Pilátová, Petr Placák, Jaroslav Rudiš, Karol Sidon, Petra Soukupová, Petr Stančík, Michal Šanda, Jáchym Topol, Radka Třeštíková, Eva Turnová, Miloš Urban, Jan Vodňanský, Sára Vybíralová. Režie Miloš Vrána.

Čte Tereza Dočkalová a Matouš Ruml.

Natočeno 2020. Vydala Audiotéka, Reportér v roce 2020 (MP3 ke stažení, celková délka 10 hodin 10 minut). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Povídky současných českých autorů. Komplet třiceti tematicky rozmanitých povídek, které vycházely jako součást magazínu Reportér.

TEREZA DOČKALOVÁ
Vystudovala herectví na ostravské Janáčkově konzervatoři. Již při škole hostovala v Těšínském divadle, v ostravském Divadle loutek a na Komorní scéně Aréna, kde po absolutoriu nastoupila do stálého angažmá. V roce 2012 obdržela Cenu Thálie v kategorii herečka do 33 let a o rok později se stala členkou pražského Divadla pod Palmovkou. V roce 2017 získala za ztvárnění ústřední postavy Nory ve stejnojmenné hře Henrika Ibsena v Divadle Pod Palmovkou již druhou Cenu Thálie, tentokrát za mimořádný jevištní výkon. Kromě Divadla pod Palmovkou vystupuje Tereza Dočkalová na Letních shakespearovských slavnostech nebo v inscenacích divadelního spolku Masopust.

MATOUŠ RUML
Herectví poprvé Matouše Rumla oslovilo už jako malého, v Dětském divadelním studiu. Na scéně začal vystupovat v dětských rolích po boku uznávaných herců. Dnes patří mezi členy souboru Městského divadla v Mladé Boleslavi a hostuje v pražském Divadle Na prádle i ve Švandově divadle. Ztvárnil také několik televizních postav, například ve filmu Princezna a písař nebo v populárním seriálu Comeback. Za své hudebně dramatické umění získal Cenu Zuzany Navarové a Cenu Thálie pro mladého činoherce. 

Obsah:
1. Mistři světa – JAROSLAV RUDIŠ
2. Expres do ráje – EVA TURNOVÁ
3. I tento den bude součástí příběhu – PETR BORKOVEC
4. Pondělí ráno – PETRA SOUKUPOVÁ
5. Alex je ta hlava – MARTIN GOFFA
6. Svatební povídka – JIŘÍ KRATOCHVIL
7. Edova jawa – MARKÉTA PILÁTOVÁ
8. Diamantová svatba architekta Meiera – PAVEL KOHOUT
9. Čudočka – HANA LUNDIAKOVÁ
10. Milion oktávií – MICHAL KAŠPÁREK
11. Nedělej to doma – IRENA DOUSKOVÁ
12. Hotel Svidník – PETR PLACÁK
13. Vzpomínka, pro kterou se chystám zemřít – ANNA BOLAVÁ
14. Jiné světy, jiné životy – IVAN BINAR
15. Nový vesmír – MARKÉTA BAŇKOVÁ
16. Parzifallův pád – PETR STANČÍK
17. Konopnice – ALENA MORNŠTAJNOVÁ
18. Hladový host – MILOŠ URBAN
19. Kde je Wong? – BIANCA BELLOVÁ
20. Stříbro z ostrova Texel – JÁCHYM TOPOL
21. Kotva – PAVLA HORÁKOVÁ
22. Údolí smrti – MILOŠ DOLEŽAL
23. Jedna noc – MILENA HOLCOVÁ
24. To se přece neříká, tati! – KAROL SIDON
25. Fronta na začátek – RADKA TŘEŠTÍKOVÁ
26. Praha–Paříž, a zpět – JAN VODŇANSKÝ
27. Obřad – SÁRA VYBÍRALOVÁ
28. Řeči – MICHAL ŠANDA
29. V náručí Piny Bausch – DORA KAPRÁLOVÁ
30. A most unusual gin – EMIL HAKL

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)