Sitarane (2020)

Audiokniha Sitarane  - autor František Kotleta   - interpret Libor TeršFrantišek Kotleta. Kompletní audiokniha. Novela z antologie Ve stínu magie. Režie Helena Rytířová.

Čte Libor Terš.

Natočeno 2020. Vydala Audiotéka, Epocha, červenec 2020 (MP3, celková délka 2 hodiny 14 minut). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Poslední případ Tomáše Koska. Tomáš Kosek se tentokrát vydává řešit záhadné a s magií spojené vraždy na exotickém ostrově Réunion…

FRANTIŠEK KOTLETA
Vlastním jménem Leoš Kyša. Rodák z Bruntálu, spisovatel, trestanec, podnikatel, jesenický Mauglí a řezník. Pochází z umělecké rodiny, jeho matka byla tanečnice, gymnastka a špionka, kterou pro neohrožené občanské a politické postoje perzekvovali natolik, že byla nucena před StB uprchnout do zahraničí. Její pozoruhodná kariéra agentky CIA, která po celá osmdesátá léta deptala svými úspěchy jak StB, tak KGB, dosud nebyla publicisticky zpracována a je zahalena železnou oponou ukovanou z tajemství, mýtů, legend a polopravd. V polovině devadesátých let zmizela v Brazílii a nejsou o ní žádné zprávy.

O Kotletově otci se také nic neví. Podle některých indicií je jím Michail Gorbačov, kterého Kotletova matka svedla během jeho tajné návštěvy Bruntálu. Podle zlovolných bruntálských jazyků jím ale může být prakticky kdokoliv, kdo kdy ušetřil padesát korun a mohl si dovolit krátké, avšak vzrušující dobrodružství v ilegálním nevěstinci, který Kotletova matka příkladně vedla jako zástěrku svých špionských aktivit.

LIBOR TERŠ
Libora Terše můžete znát spíše než podle fotky, podle jeho typicky zabarvenému hlasu. Dabingu se věnuje celý život a za svou kariéru nadaboval desítky postav seriálů i filmů. Mezi ty nejznámější patří například Dr. James Wilson ze seriálu Dr. House, detektiv Frank Tripp ze seriálu Kriminálka Miami. Můžete jej slyšet i v mnoha hollywoodských filmech, ke kterým patří Batman: Návrat Temného rytíře, Jak vycvičit draka, Armagedon nebo Madagaskar.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)