Stella (2020)

Audiokniha Stella  - autor Takis Würger   - interpret více hercůTakis Würger. Kompletní audiokniha. Drsný, avšak citlivý příběh Židovky Stelly Goldschlagové, oběti nevýslovných krutostí, kterou posléze nutili působit nevýslovné krutosti jiným. Příběh z nacistického Německa založený na skutečných událostech.

Čte Ondřej Brousek, Vanda Hybnerová.

Natočeno 2020. Vydal Témbr v roce 2020 (MP3, celková délka 5 hodin 23 minut). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Stella. Nebo také Kristin. Viděna pohledem mladého a zamilovaného Švýcara Friedricha. Muže, pro kterého byla zásadní pravda a touha někoho milovat. Matka milovala víc alkohol a později i nacistickou ideologii a Německo. Friedrich stál někde v pozadí. Nestačila mu zprostředkovaná zkušenost, propaganda, chtěl vidět realitu Německa na vlastní oči. Odjel a potkal Stellu. Pravdu o Německu postupně odkrýval, se Stellou to bylo o hodně komplikovanější.

Píše se rok 1942. Do Berlína přijíždí Friedrich, tichý mladík původem od Ženevského jezera. Ve výtvarné škole se tu setkává s Kristin, která ho vodí po tajných jazzových klubech a pije s ním koňak. Dostane od ní první polibek a může si vedle ní namlouvat, že válka je někde daleko. Jednoho rána mu však Kristin zaklepe na dveře zraněná a přizná, že mu neřekla pravdu. Ve skutečnosti se jmenuje Stella a je Židovka. Gestapo ji odhalilo a nutí ji k ďábelské dohodě: bude-li udávat ukrývající se Židy, zachrání své rodiče. Přistoupí Stella na tento návrh, nebo odmítne? (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)