Stopařův průvodce Galaxií 3: Život, vesmír a vůbec (2021)

Audiokniha Stopařův průvodce Galaxií 3: Život, vesmír a vůbec  - autor Douglas Adams   - interpret Vojtěch KotekDouglas Adams. Kompeltní audiokniha. Z anglického originálu Life, the Universe and Everything, vydaného nakladatelstvím Pan Books v Londýně roku 1982, přeložila Jana Hollanová.  Režie Zuzana Burianová. Hudba Mario Buzzi. Sound design a zvuk Pavel Štěpánek. Vyrobilo studio Soundguru. Ilustrace na obálce © Pavel Rút. Grafická úprava obalu pro CD Jan Mottl. Odpovědný redaktor Vojtěch Machálek.

Čte Vojtěch Kotek.

Natočeno 2021. Vydalo Tympanum 2021 (1 CD MP3, celková délka 6 hodin 51 minut). Ukázka k poslechu zde.

Série: Stopařův průvodce Galaxií #3

Pozn.: Třetí část kultovní sci-fi série. Po tisíciletích ožívá nebezpečí, že mírumilovný národ s citem pro melodii podlehne svému děsu z jiných ras a vypořádá se s nimi jednou provždy.

Zákony života, vesmíru a vůbec surově postrkují Galaxií, tentokrát pro nic menšího, než je záchrana samotného vesmíru. Ano, je znovu čas sbalit ručník, porozhlédnout se po bezpečné skrýši, kam by člověk mohl odložit pud sebezáchovy, a vyrazit. Po tisíciletích ožívá nebezpečí, že poměrně mírumilovný národ s citem pro melodii podlehne svému děsu z jiných vesmírných ras a na druhý pokus se s nimi vypořádá jednou provždy. V situacích, kdy i zdánlivě nekonečné večírky končí soumrakem bohů, se zdá, že naši hrdinové měli sotva kdy podstatnější důvody opakovaně si připomínat ono nevyčerpatelně povzbudivé Nepropadejte panice!

DOUGLAS ADAMS
Anglický spisovatel, autor ozhlasových her a hudebník. Čtenáři ho mohou znát i pod jmény Bop Ad, které vzniklo špatným výkladem nečitelného podpisu, nebo pod iniciálami DNA. Proslul pěti díly Stopařova průvodce Galaxií, které byly nejprve uvedeny v rádiu a posléze převedeny i do televizní a komiksové podoby. Autorsky se podílel na populárním sci-fi seriálu Doctor Who. Mezi jeho další díla patří romány s hlavní postavou Dirka Gentlyho nebo dokumentární publikace Ještě je můžeme vidět – výprava za vymírajícími živočichy, která byla převedena do rozhlasové podoby pro BBC. Ke konci života působil jako vyhledávaný lektor, přednášející o moderních technologiích a životním prostředí.

VOJTĚCH KOTEK
Pochází z divadelnické rodiny, jeho otec Václav Kotek byl hercem v divadle Járy Cimrmana a maminka Alena vystudovala produkci na DAMU. Už od dětství účinkoval v řadě televizních filmů, inscenací a seriálů a věnoval se dabingu – proslavila ho zejména postava čaroděje Harryho Pottera ve slavné filmové sérii. Příležitost v celovečerním hraném filmu mu přinesly snímky Únos domů (2002) a role Rendyho ve filmu Snowboarďáci (2004). V roce 2019 pak zazářil v roli Františka Štěpána Lotrinského, manžela císařovny, v historické minisérii Marie Terezie. Jako filmový režisér debutoval celovečerním filmem Padesátka (2016). Vedle herectví se věnuje moderování a hraje na baskytaru v hudební skupině TH!S.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)