Anonymní alkoholici (2021)

Příběh o uzdravení z alkoholismu. Bill W a další.

Čtou anonymní alkoholici.

Natočeno 2021. Vydalo Sdružení pro všeobecné služby AA v ČR v roce 2021 (MP3, celková délka 8 hod. 32 min.). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.:  V USA známý jako Velká kniha (The Big Book, v ČR jako Modrá kniha). Základní text společenství Anonymních alkoholiků, který v roce 1939 s pomocí více než sta prvních členů sepsal Bill W, jeden ze dvou „otců zakladatelů“ (spolu s Dr. Bobem). Jeho cílem bylo vysvětlit, jak se lze uzdravit z této vážné nemoci. Poprvé se zde objevila metoda dvanácti kroků, kterou se úspěšně léčí různé závislosti, nejen ta na alkoholu. Jde o jeden z nejprodávanějších titulů všech dob (v roce 2011 bylo evidováno 30 milionů prodaných výtisků). Objevuje se i v prestižním seznamu 100 nejlepších a nejvlivnějších knih časopisu Time. Americký kongres Modrou knihu označil za jednu z 88, které výrazně ovlivnily dnešní tvář USA.

O autorovi: V roce 1939 sepsal Bill W, jeden ze dvou „otců zakladatelů“ (spolu s Dr. Bobem) s pomocí více než sta prvních členů Anonymních alkoholiků.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)