Narozen v modrý den (2021)

Audiokniha Narozen v modrý den - Daniel Tammet - Petr NeskusilDaniel Tammet. Navenek působí jako nepřístupní géniové. A uvnitř? Kompletní audiokniha.

Čte Petr Neskusil.

Natočeno 2021. Vydala Audiotéka – Host v roce 2021 (MP3, celková délka 8 hod. 25 min.). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.:  Daniel Tammet dokáže to, co jen málokdo na světě.  Zvládne se naučit cizí jazyk za týden. Vyjmenuje zpaměti přes dvacet tisíc číslic v čísle đ a téměř automaticky řeší komplexní matematické operace. A žije se synestezií — vnímá čísla nebo slova jako pevně spojená s určitými barvami, tvary a strukturami. Jeho životní dráha má však k matematické průzračnosti daleko; výjimečnost totiž zpravidla znamená také nepochopení a osamění, posměch a někdy i šikanu.

Narozen v modrý den je autobiografické vyprávění o dětství a dospívání mimořádně inteligentního chlapce s Aspergerovým syndromem, génia, pro něhož jsou obyčejné každodenní situace často neřešitelným problémem.

Světový bestseller přeložený do bezmála dvaceti jazyků je příběhem o jedinečném prožívání citlivého chlapce i o společnosti, která jej obklopuje a zároveň ho svými požadavky a představami utváří.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)