Skutečné problémy 1/4 (2023)

Tomáš Loužný. Superprodukce. Komedie o klimatické změně a obecní politice. Režie Natália Deáková. Dramaturgie Tereza Nováková. Mistr zvuku David Šindelář. Hudba Jan Kudláč. Zvukový plán a postprodukce Bojan Bojič. Produkce Marta Menes, Lucie Laňková. Šéfproducent Michal Sieczkowski.

Osoby a obsazení: Starosta (Jan Vondráček), Vilma (Klára Sedláčková Oltová), Pára (Jan Jankovský), Ilona (Zuzana Kronerová), David (Ondřej Rychlý), Jarmila (Eliška Zbranková), Michal (Luboš Veselý), Igáč (Marek Daniel) a Josef (Jan Holík).

Natočeno ve studiu BeLoud v roce 2023. Vydala Audiotéka, 21. 8. – 18. 9. 2023 (4 x cca 35 min.). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.:  Zastupitelé vesnice se scházejí často. Scházejí se často, protože problémů k řešení je hodně. Schůze volených zástupců se může zúčastnit kdokoli. Zúčastnit se kdokoli může, protože je vesnice demokratická a otevřená. Zástupci a občané řeší skutečné problémy. Skutečné problémy řeší proto, protože někteří lidé tvrdí, že na naší planetě brzo uhoříme, že přijdou povodně, nebude voda, bude sucho a všude budou hurikány a tornáda. Někteří zástupci a občané jsou ale pragmatičtí a skutečné problémy vidí úplně jinde.  Seriál na téma skutečných problémů současného světa o jedné bezvýznamné vsi, která se rozhodla, že bude příkladem celému světu. Alespoň takový byl její dobrý úmysl.

Tomáš Loužný je divadelní režisér, autor a překladatel. Vystudoval humanitní studia na UK, teorii a kritiku a posléze režii na katedře činoherního divadla na pražské DAMU. Píše jak pro divadlo, tak pro rozhlas. Dvakrát zvítězil v soutěži o krátkou divadelní hru vyhlašovanou Knihovnou Václava Havla v New Yorku (2017/18). Jako cenu získal možnost poznat divadelní studium na New York University a na berlínské divadelní akademii Ernst Busch. V roce 2020 pak zvítězil v soutěži Českého rozhlasu Rádio Drama se svou hrou Vyvolený. Spolupracuje také s platformou Audiotéka. Jako divadelní režisér působí jak v kamenných divadlech (Městská divadla pražská, Činoherní studio v Ústí nad Labem, či Švandovo divadlo v Praze), tak na nezávislých scénách (Vila Štvanice, Divadlo X10, MeetFactory). Ve volném čase rád cestuje, nejradši do Jižní a Severní Ameriky. Považuje se nejdříve za Evropana a až pak za Čecha.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)