Hlubiny města (2023)

Antologie mysteriózní a fantastické prózy. Napsali Anna Bolavá, Veronika Fiedlerová, Vilma Kadlečková, Vilém Koubek, Přemysl Krejčík, Lucie Lukačovičová, Michaela Merglová, Martin Paytok, Pavel Renčín, Kristýna Sněgoňová, Petr Stančík, Jan Štifter, Dalibor Vácha, Lukáš Vavrečka a Františka Vrbenská. Režie Helena Rytířová.

Účinkují Klára Sedláčková Oltová, Kajetán Písařovic.

Natočeno 2023. Vydala Audiotéka a Epocha, září 2023 (MP3, celková délka 16 hod. 52 min.). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Co se skrývá pod omítkou, chodníky a silnicemi, nebo dokonce pod celými městy? Známí čeští spisovatelé a spisovatelky napříč žánrovou i nežánrovou literaturou se nechali inspirovat mystériem měst, jejich zákoutími, komíny i kanály, legendami i mocným kouzlem. Je libo zastavit se v Římě? Ztratit se v ulicích současného Krakova či postapokalyptického Londýna, procházet Barcelonu ve snu nebo navštívit vesmírné Lamaris? A co domácí půda? Kolik nástrah ukrývají Pardubice, Praha, Frýdek-Místek nebo jak málo stačí, aby vás pozřelo Brno – a to doslova? Jediný krok a procházky městem už nikdy nebudou stejné!

KLÁRA SEDLÁČKOVÁ OLTOVÁ
Po gymnáziu byla přijata na Janáčkovu akademii múzických umění, kterou absolvovala v roce 1998. Hned po studiích vyhrála konkurz do Divadla v Dlouhé, kterému zůstala věrná dodnes. Za postavu Kristýny Fialové v Našich furiantech získala cenu za nejlepší ženský herecký výkon GRAND Festivalu smíchu v Pardubicích. Divákům i odborné kritice dokázala, že má talent také na charakterní role (Irina Arkadinová v Rackovi, Lady Macbeth v Macbethovi). Spolupracuje s Českým rozhlasem a z filmové tvorby připomínáme Kytici nebo Román pro ženy.

KAJETÁN PÍSAŘOVIC
Kajetán Písařovic po studiu na Janáčkově konzervatoři v Ostravě působil na mnoha divadleních scénách po celé republice, mimo jiné v Divadle Petra Bezruče, Těšínském divadle, Divadle Komedie, Divadle na Zábradlí, Divadle Minor, Švandově divadle, Činoherním studiu Ústí nad Labem a ve Venuše ve Švehlovce. Na televizní obrazovce se objevil ve snímcích Jan Hus, Zádušní oběť nebo v seriálech Až po uši a Pustina. Spolupracuje s Českým rozhlasem.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)