Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit …? aneb Tak to mi ho teda vyndej (2005)

Zvukový záznam divadelní inscenace, složené z odposlechů prominentů fotbalové ligy. Dramatizace a režie Petr Čtvrtníček. Živý hudební doprovod Malý symfonický orchestr BEZDREV s operními sólisty. Zvuk Pavel Pavelec a Jan Štěpánek. Zvukový mistr Allan Šubrt. Produkce Daniel Netušil. Producent Petr Čtvrtníček a Daniel Netušil. Právní služby JUDr. Jiří Štaidl. Právník na telefonu JUDr. Václav Petrmichl. Foto Pavel Svoboda. Hraje Bezdrev, řídí Jan Kučera (housle Tomáš Hubka, Vlastík Kobrle, Vláďa Klánský, Verunka Vališová, violy Vláďa Kroupa, Miky Čech, violoncella Vít Petrášek, Jiří Čmugr, kontrabas Jan Smažík, bicí souprava Dan Fiedler, klavír arrange Jan Kučera).

Účinkují Petr Čtvrtníček, Jiří Lábus, Josef Polášek, malý symfonický orchestr Bezdrev a operní sólisté Daniela Raichová a Petr Wajsar.

Záznam divadelního představení ve Slaném 30. 10. 2005. Vydal Sony BMG Music v roce 2005. Reedice Prague Promotion jako příloha deníku AHA! 12. 04. 2009 (1 CD).

Pozn.: Představení IVÁNKU, KAMARÁDE…. vzniklo na přelomu loňského roku jako reakce na korupční skandál ve fotbalovém svazu. Autor sám o vzniku divadelní hry říká: „Přede mnou v tu chvíli ležel nádherný materiál pro moderní drama, dokonalý absurdní text, který stačilo zvednout a odnést do divadelní zkušebny“.

Autor pracoval na textu několik měsíců, přizval ke konzultaci sportovní novináře a jako partnera na jeviště oslovil legendárního JIŘÍHO LÁBUSE. Ten s velkou chutí roli přijal a po měsíci zkoušení šli herci i s živým orchestrem před publikum na jeviště beznadějně vyprodaného Divadla Na zábradlí.

Petr Čtvrtníček původně psal hru jako komorní drama pro poetickou vinárnu VIOLA, ale zájem divadelní obce a očekávání byly tak veliké, že autor podlehl tlaku veřejnosti, připsal několik dalších postav, se skladatelem Janem Kučerou připravil operní party a přenesl text na větší jeviště v jeho domovské scéně Na zábradlí.

Premiéra byla 23. 4. 2005 a vstupenky pro veřejnost byly vyprodané na pokladně divadla za 17 minut. Do hlediště s kapacitou 170 míst se nakonec vešlo 210 platících a dalších 120 diváků shlédlo tento kus alespoň na velkoplošné projekci v atriu divadla.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zvuk Pavel Pavelec a Jan Štěpánek. Zvukový mistr Allan Šubrt. Produkce Daniel Netušil. Producent Petr Čtvrtníček a Daniel Netušil. Právní služby JUDr. Jiří Štaidl. Právník na telefonu JUDr. Václav Petrmichl. Foto Pavel Svoboda. Hraje Bezdrev, řídí Jan Kučera (housle Tomáš Hubka, Vlastík Kobrle, Vláďa Klánský, Verunka Vališová, violy Vláďa Kroupa, Miky Čech, violoncella Vít Petrášek, Jiří Čmugr, kontrabas Jan Smažík, bicí souprava Dan Fiedler, klavír arrange Jan Kučera).

Hrají Petr Čtvrtníček, Jiří Lábus, Josef Polášek, malý symfonický orchestr Bezdrev a operní sólisté Daniela Raichová a Petr Wajsar.

Záznam divadelního představení ve Slaném 30. 10. 2005. Vydal Sony BMG Music v roce 2005. Reedice Prague Promotion jako příloha deníku AHA! 12. 04. 2009 (1 CD).

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)